medrek.se

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare inom Barnneurologi med habilitering

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-02

Ansök nu

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare inom Barnneurologi med habilitering

Vi erbjuder   
Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och leder tillsammans med Karolinska Institutet den medicinska utvecklingen i Sverige.  
På vår klinik bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård i planerad öppenvård och dagvård i både Solna och Huddinge. En neurologisk slutenvårdsavdelning finns i Solna. Vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården för våra barn. 
 
Om tjänsterna 
Vi söker medarbetare med specialistexamen i barnneurologi med habilitering till vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team och i tjänsten ingår att vara verksam inom dessa och att delta i utvecklingen av verksamheten. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.   
 
Arbetsuppgifter: Utredning och behandling av barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar och funktionshinder. Konsultverksamhet gentemot Habilitering & Hälsa ingår i klinikens uppgifter, liksom undervisning och jourtjänstgöring.   
 
Kvalifikationer  
Specialistläkare i pediatrik med grenspecialisering i barn och ungdomsneurologi med habilitering. Erfarenhet av forskning, undervisning och utbildning är meriterande.   
 
Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer. För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års och för överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.  
 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Anna Ekesbo-Freisinger 
Patientflödeschef
contacticon phone 08-517 706 68
contacticon mobile 070-001 70 03

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Sofia Ekmark Sergel, sofia.ekmark-sergel@sll.se
Stavroula Anastasopoulou, stavroula.anastasopoulou@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare inom Barnneurologi med habilitering

Karolinska Universitetssjukhuset