medrek.se

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare inom lungmedicin

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-23

Ansök nu

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare inom lungmedicin

Tema Cancer är ett av sju teman där Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer ingår. Tema Cancer består av fem patientområden, två funktionsområden och ett område för vårdadministration.  

Du kommer vara anställd inom Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer med arbete inom patientflöde Lungonkologiskt Centrum.

Inom patientflödet utreds och behandlas patienter med torax maligniteter, till exempel lungcancer, tymus tumörer och plaurala tumörer. Behandlingsmetoderna omfattar såväl kirurgi som medicinsk onkologisk behandling samt strålbehandling med patientresultat på nationell och internationell toppnivå.  

Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna kommer att vara aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Behandlingen av ovanstående diagnoser i Stockholm är centraliserad till Karolinska Universitetssjukhuset. Patientområdet har cirka 250 anställda. Verksamheten har lika stora delar i Solna och Huddinge.  

Om tjänsten  

Tjänsten avser klinisk tjänstgöring inom patientområdet i både öppenvård och slutenvård, samt även vid lungmedicinsk utredningsverksamheten. Anställning vid Karolinska Universitetssjukhuset innebär att man deltar i undervisning av såväl blivande läkare som andra yrkesgrupper.

Forskning är en integrerad del av verksamheten med olika kliniska studier. Du kommer även att vara delaktig i bakjourslinjen för lungmedicin i samarbete med Patientområde Lung- och allergisjukdomar inom Tema Infektion-Inflammation. .  

Vi söker  

Eftersom vi arbetar i ett patientområde med många diagnoser sätter vi stort värde på din goda samarbetsförmåga men även förmåga till självständigt arbete. Vi ser gärna att du tar eget ansvar och motiveras av att arbeta mot våra många samarbetspartners inom Karolinska Universitetssjukhuset. Du har ett stort intresse för patientnära vård- och behandling, brinner för klinisk forskning samt för utbildning och undervisning. Vi sätter stort värde på din empatiska förmåga.

Du blir en viktig medlem i byggandet av vår nya utredning/interventionsenhet på NKS.

Akademisk kompetens och egen pågående forskning är meriterande. Du har många idéer och stort intresse för att utveckla och testa nya arbetssätt tillsammans med andra i vårt multiprofessionella team inom lungcancerflödet. Du är beredd att ta på dig ett eller flera tydliga ansvarsområden i syfte att utveckla dessa ytterligare. Du är trygg i våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn.  

Kvalifikationer  

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom lungmedicin. Du har arbetat inom lungmedicin och gärna även inom lungcancer sedan flera år samt har erfarenhet av att arbeta med olika lungmedicinska utredningsmetoder. Du har en god akademisk kompetens och egen pågående forskning samt erfarenhet av undervisning.  

Välkommen med din ansökan!

Vår vision ”Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.    

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:  

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Luigi De Petris 
Verksamhetschef
 08-517 701 58

Fackliga representanter

Läkarföreningen: Thure Björck +46858586731

 

Dela detta jobb

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare inom lungmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset