medrek.se

Specialistläkare / biträdande överläkare / överläkare inom njurmedicin

Regioner
Utgår

2018-11-23

Ansök nu

Specialistläkare / biträdande överläkare / överläkare inom njurmedicin

Vi erbjuder 

Karolinska Universitetssjukhuset har en omfattande njurmedicinsk verksamhet med cirka 40 anställda läkare. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad och specialiserad vård, kvalitetsutveckling, forskning och undervisning. Vår verksamhet är förlagd till både Huddinge och Solna samt till två externa mottagningar. 

I vår nya organisation finns njurmedicin i två patientflöden inom patientområde Endokrinologi och njurmedicin:  

  • I flöde Medicinsk njursjukdom behandlas och utreds patienter med akut och kronisk njursjukdom. Patienter förbereds för dialysbehandling och njurtransplantation samt långtidsuppföljs efter njurtransplantion. 
  • Inom flöde Dialyskrävande njursvikt behandlas patienter med hemo- och peritonealdialys. Konsult- och jourverksamhet är gemensam för de båda patientflödena. 

Om tjänsten 

Tjänst som specialist inom njurmedicin innebär tjänstgöring inom våra båda patientflöden. Tjänsten är inriktad mot arbete på njurmottagning med särskilt fokus på transplantationsfrågor. Inom vår verksamhet är vetenskapligt arbete, handledning och utbildning en naturlig och viktig del av arbetsuppgifterna.  

Vi söker 

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete. Du är ansvarstagande och vill vara med och utveckla den njurmedicinska vården. Du har en god pedagogisk förmåga och kan handleda medarbetare och studenter. Du är positiv till forskningsaktivitet.   

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Kvalifikationer 

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom njurmedicin. Vetenskaplig erfarenhet är meriterande. Specialkunskaper inom området njurtransplantation är även det meriterande. Befattningsgrad bestäms utifrån den sökandes kvalifikationer. Medicine doktorsexamen är ett krav för överläkartjänst.   

Välkommen att söka! 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända. Skanna gärna.  

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Sara Lind af Hageby 
Patientflödeschef
 08-585 812 06
 0725-95 51 35

Fackliga representanter
Läkarförbundet, Jim Alkas, jim.alkas@sll.se

 

Dela detta jobb

Specialistläkare / biträdande överläkare / överläkare inom njurmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset