medrek.se

Specialistläkare, biträdande överläkare, överläkare med subspecialisering inom cytologi till patologen Karolinska, Solna

Regioner
Utgår

2020-07-31

Ansök nu

Specialistläkare, biträdande överläkare, överläkare med subspecialisering inom cytologi till patologen Karolinska, Solna

Vi erbjuder
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus där vård, forskning och utbildning är viktiga delar. Klinisk patologi och cytologi har laboratorier vid fyra sjukhus: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Funktionsområdet har en omfattande FoUU-verksamhet och bedriver undervisning inom ett flertal av programmen vid Karolinska Institutet. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC.

Cytologisektionen vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har en tonvikt på punktionscytologi med en stor punktionsmottagning. Cytologiverksamheten är i övrigt komplett med såväl exfoliativ- som punktionscytologi. Förutom diagnostik finns också en konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att man är subspecialiserad inom ämnet cytologi samt att man är punktionskunnig. Tjänsten delas med fördel mellan cytologi och lämpligt område inom histo/hematopatologi.

Undervisning av ST-läkare liksom läkarstuderande ingår i arbetsuppgifterna. Karolinska Universitetssjukhuset har ett stort utbildningsprogram för ST-läkare i patologi.

Tjänsten är placerad på Klinisk patologi och cytologi i Solna.

Vi söker
Vi söker dig som är en engagera och kompetent specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare med subspecialisering i cytologi. Vi lägger stor vikt vid att du har en mycket bra samarbetsförmåga med olika personalkategorier och att du har en positiv inställning. Vidare är du noggrann, ansvarstagande och inte rädd för förändringar. Du är också intresserad av att handleda ST-läkare samt undervisning av studenter.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens i Klinisk patologi. Du behärskar svenska eller annat nordiskt språk enligt Socialstyrelsens regler.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Specialistläkare, biträdande överläkare, överläkare med subspecialisering inom cytologi till patologen Karolinska, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset