medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Funktionsområdet Klinisk Fysiologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-03

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Funktionsområdet Klinisk Fysiologi

Funktionell bilddiagnostik inom hjärt-, kärl-, lung- och njursjukdomar är mycket efterfrågad idag och blir ännu viktigare i framtidens hälso-och sjukvård. Vi på FO Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset arbetar med och utvecklar kontinuerligt diagnostiken och metoderna.  
 
Vill du bli en av oss och delta i den utvecklingen?  
 
FO Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset är en av de största fysiologklinikerna i landet där vård, forskning och utbildning utgör viktiga delar. Kliniken har ett stort kunnande, ett dynamiskt öppet arbetsklimat med stora kontaktytor med övriga specialiteter och bedriver nationell som internationell forskning och utveckling. Vi är ca 80 medarbetare och verksamhet bedrivs i Solna och Huddinge. Kliniken erbjuder både basal som högspecialiserad patientbunden diagnostik.  
 
Vårt utbud av undersökningsmetoder inom bildgivande tekniker är stort: ultraljudsdiagnostik avseende hjärta och kärl, omfattande hjärt-MR-diagnostik med egna MR-kameror, nuklearmedicinsk hjärtdiagnostik på både D-SPECT och SPECT/CT och i samarbete med thoraxröntgen modern hjärt-CT-diagnostik . Övrig verksamhet omfattar central hemodynamik samt arbets- och lungfysiologi inkl ergospirometri.  
Vid kliniken bedrivs aktiv forskning inom samtliga diagnostiska metoder. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC.  
FO Klinisk Fysiologi är inne i en utvecklingsfas med nya lokaler i både Huddinge och Solna och ny high end utrustning.  
 
Vi söker nu en ny medarbetare till vår arbetsplats i Solna.  
 
Om tjänsten:  
I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för och bedriva klinisk verksamhet, kvalitetssäkring och utveckling av klinikens diagnostiska verksamhet. Du arbetar i team kring patienten tillsammans med kunniga BMA. Du förväntas delta i undervisning och handledning av våra duktiga ST-läkare samt att bedriva forskning och utvecklingsarbete.  
 
Tillträde enligt överenskommelse.  
 
Kvalifikationer:  
Du som söker är specialist inom klinisk fysiologi, bild och funktionsmedicin eller angränsande specialitet. Goda kunskaper inom ekokardiografi samt särskilt intresse för kärl ultraljudsdiagnostik och/ eller hjärtscintigrafi är meriterande.  
Forsknings- och undervisningserfarenhet är också värdefulla meriter.  
 
Personliga egenskaper:  
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel, initiativrik och har en positiv grundinställning och ett genuint intresse för klinisk fysiologi. Du bör vara intresserad av undervisning och forskning samt att bedriva verksamhetsutveckling.  
Kliniken fäster stort avseende vid god samarbetsförmåga.   
 
Välkommen att söka! 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Eva Maret 
Funktionsenhetschef
contacticon phone 08-51770820
Maria Eriksson 
Funktionsområdeschef
contacticon phone 08-517 756 44
contacticon mobile 070-0891381, maria.j.eriksson@sll.se
Thomas Gustafsson 
Funktionsenhetschef
contacticon phone 08-585 815 82

Fackliga representanter
Läkarföreningen Kent Lund, 08-517 751 51, kent.lund@sll.se
Läkarföreningen Adrian Gonon, 08-585 867 76, adrian.gonon@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Funktionsområdet Klinisk Fysiologi

Karolinska Universitetssjukhuset