medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Regioner
Utgår

2022-01-24

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Referens nummer

2021/3691

Om oss
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus där vård, forskning och utbildning är viktiga delar. Klinisk patologi och cancerdiagnostik har laboratorier vid fyra siter: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Kliniken har en omfattande FoUU-verksamhet och bedriver undervisning inom ett flertal av programmen vid Karolinska Institutet. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC.

Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset har ett variationsrikt kliniskt material där vi tar hand om cirka 20 000 histologiprover per år främst inom bröstpatologi, gynekologisk patologi, urologi-prostata, hud samt gastro. Vidare finns vid siten även en stor cytologiverksamhet med fokus på punktionscytologi samt bårhus och obduktionsverksamhet. Därtill finns en omfattande konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker.

Om tjänsten
I tjänsten ingår diagnostik och deltagande på multidiciplinära ronder inom de diagnostiska områden som finns på site Södersjukhuset. Beroende på kompetens och intresse finns möjlighet att arbeta subspecialiserat med något eller några av de aktuella diagnostiska områdena. Vi har ett nära samarbete samt omfattande material från Bröstcentrum SÖS, och vid intresse för bröstpatologi finns goda möjligheter till att själv utvecklas och att bedriva utveckling inom detta område.

I arbetet ingår även handledning och utbildning av ST-läkare. Du kan komma att medverka i klinikens undervisningsuppdrag vid Karolinska Institutet samt i kliniskt utvecklingsarbete och forskning.

Tjänsten är placerad på Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset. 

Rollen avser en tillsvidareanställning, heltid, dagtid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi söker 
Vi söker dig som: 

  • Tar ansvar för din uppgift och som själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

  • Är lugn och kontrollerad i pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt vis.

  • Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. 

Vi ser gärna att du har en positiv inställning till kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete, att du har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier samt vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö på vårt laboratorium.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i klinisk patologi.
Goda kunskaper i svenska språket.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."


Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Läkarföreningen

Telefon
lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Karolinska Universitetssjukhuset