medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-29

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Vi erbjuder
Klinisk patologi och cancerdiagnostik är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska och bedriver verksamhet vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge samt Södersjukhuset och Danderyds sjukhus.

Det kliniska materialet är mycket variationsrikt och kommer huvudsakligen ifrån högspecialiserad vård. Forskning, utvecklingsarbete och undervisning är integrerade med verksamheten vid Karolinska Institutet.

Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har stor produktion inom områdena gynekologisk cancer, bröstcancer, lunga, hud, gastroenterologi, urologi, medicinsk njure, neurologisk degenerativ och tumördiagnostik, endokrin-, barn- och mjukdelspatologi. Vi har nationella uppdrag inom flera områden med ledande kliniker och forskare. Därtill har vi en stor cytologiverksamhet med såväl finnålspunktion som exfoliativ cytologi. Kliniken är drivande i ett flertal stora projekt inom precisionsmedicin, och det finns goda möjligheter till forskning.

Om tjänsten
Nu söker vi en specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till vårt team i Solna. Tjänsten riktar sig till dig som har erfarenhet och ett intresse av gynekologisk patologi. Utöver diagnostik ingår deltagande i multidiciplinära ronder och handledning av ST-läkare.

Kliniken är långt framskriden i en övergång till digitalpatologi samt ökat fokus på molekylärdiagnostik, och det finns goda möjligheter att vara delaktig i utvecklingsarbeten och påverka framtida arbetssätt.

Vi söker
Vi söker dig som:

 • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det 
  personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen samt handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer.
 • är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
 • gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vidare har du ett intresse för diagnostik, handledning och utvecklingsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i klinisk patologi.
 • Erfarenhet av diagnostik inom gynekologisk patologi.

Meriterande:

 • Disputation.
 • Diagnostisk kompetens inom ovan angivna organ- diagnosområden särskilt lungpatologi, uropatalologi eller finnålscytologi.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Johan Wejde, Sveriges läkarförbund Telefon
johan.wejde@regionstockholm.se Namn Sandra Wessman, Sveriges läkarförbund Telefon
sandra.wessman@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Karolinska Universitetssjukhuset