medrek.se

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Klinisk patologi och cytologi, Södersjukhuset

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Klinisk patologi och cytologi, Södersjukhuset

Vi erbjuder  
Laboratoriet för klinisk patologi och cytologi är en del av Karolinska Universitetslaboratoriet och bedriver verksamhet vid Södersjukhuset och Danderyds Sjukhus samt vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge.  
 
Det kliniska materialet är variationsrikt med material från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Forskning, utvecklingsarbete och undervisning är integrerade med verksamheten vid Karolinska Institutet.  
 
Södersjukhuset har stor produktion inom områdena bröstcancer, gastroenterologi, urologi och gynekologi. Vi ansvarar för diagnostiken på Sveriges största bröstcentrum och är ledande inom translationell forskning med koppling till institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset samt institutionen för onkologi och patologi, Karolinska Universitetssjukhuset.  
 
Om tjänsten  
I tjänsten som överläkare / specialistläkare ingår att ha huvudansvar för patologi, cytologi och multidisciplinära patologronder.  
Vårt provmaterial har tyngdpunkten inom områdena bröst, gastroenterologi och urologi. Inom dessa områden har vi också patologironder tillsammans med klinikerna.  
Vi bemannar flera olika punktionsmottagningar för provtagning av palpabla förändringar i bröst, sköldkörtel m.m. samt ultraljud/röntgen assisterad provtagning. Möjlighet att ta del av vår ledande bröstcancerforskning.  
 
I maj 2019 flyttar vi in i nybyggda lokaler förberedda för molekylär- och digitalpatologi.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som har intresse för utveckling. God samarbetsförmåga med olika personalkategorier. Intresse för patientsäkerhet och kvalitetsfrågor.  
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  
 
Kvalifikationer  
Specialistläkare i patologi och cytologi. 
Goda kunskaper i svenska språket.  
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Peter Zickert 
Funktionsenhetschef
contacticon phone 0704-50 76 15

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Johan Wejde 08-517 751 59 epost: johan.wejde@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Klinisk patologi och cytologi, Södersjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset