medrek.se

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till ME Patologi och cancerdiagnostik

Regioner
Utgår

2022-12-08

Ansök nu

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till ME Patologi och cancerdiagnostik

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus där vård, forskning och utbildning är viktiga delar. Klinisk patologi och cancerdiagnostik har laboratorier vid fyra siter: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Kliniken har en omfattande FoUU-verksamhet och bedriver undervisning inom ett flertal av programmen vid Karolinska Institutet. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC. 
 
Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset har ett variationsrikt kliniskt material där vi tar hand om cirka 20 000 histologiprover per år främst inom bröstpatologi, gynekologisk patologi, urologi-prostata, hud samt gastro. Vidare finns vid siten också en stor cytologiverksamhet med fokus på punktionscytologi. Därtill finns en omfattande konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker.  

Om tjänsten

I tjänsten ingår diagnostik och deltagande på multidisciplinära ronder inom de diagnostiska områden som finns på site Södersjukhuset. Beroende på kompetens och intresse finns möjlighet att arbeta subspecialiserat med något eller några av de aktuella diagnostiska områdena. Vi har ett nära samarbete med Bröstcentrum SÖS med ett omfattande material inom bröstpatologi, och vid intresse för bröstpatologi finns goda möjligheter till både utveckling och att själv utvecklas inom detta område. 

I arbetet ingår även handledning och utbildning av ST-läkare. Du kan även komma att medverka i klinikens undervisningsuppdrag vid Karolinska Institutet och i kliniskt utvecklingsarbete samt forskning. 

Tjänsten är placerad på Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset. I maj 2019 flyttade vi in i nybyggda lokaler förberedda för molekylär-och digitalpatologi. 

Rollen avser en tillsvidareanställning, heltid, dagtid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.
  • Gör korrekta prioriteringar och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter samt visar omdöme under tidspress. 
  • Fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar omdöme under tidspress.
  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
  • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Vi ser gärna att du har en positiv inställning till kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete, att du har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier samt vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö på vårt laboratorium. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kvalifikationer

 

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i klinisk patologi.
  • Goda kunskaper i svenska språket.

Meriterande:

  • Forskningserfarenhet.
  • Disputation är krav för överläkartjänst.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Läkarföreningen Telefon
lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till ME Patologi och cancerdiagnostik

Karolinska Universitetssjukhuset