medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Medicinsk enhet Endokrinologi, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-13

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Medicinsk enhet Endokrinologi, Solna

Är du legitimerad läkare med specialistbevis inom endokrinologi och vill vara en del av framtidens sjukvård? Vill du bidra till en kreativ och stimulerande universitetssjukhusmiljö och utvecklas inom det endokrinologiska området? Då är det kanske dig vi söker.

Vi erbjuder

 • Individuellt anpassad introduktion
 • Arbete inom en högspecialiserad och internationellt framstående endokrinklinik
 • Erfarna kollegor, alla med specialistkompetens inom området
 • Erfarenhet av högspecialiserade behandlingar så som radiojodterapi
 • Nära samarbete med andra specialiteter såsom neurokirurgi, endokrinkirurgi och obstetrik
 • En inspirerande forsknings- och undervisningsmiljö

Om oss
Inom Medicinsk enhet (ME) Endokrinologi utreder, behandlar och följer vi upp patienter med endokrina och metabola sjukdomar. Verksamheten bedriver ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete i både Solna och Huddinge. Denna tjänst är i första hand lokaliserad till Solna.

Om tjänsten
Som specialist inom ME Endokrinologi kommer du vara medicinskt delansvarig för verksamhetens patienter. I arbetet ingår mottagningsarbete inom öppenvård liksom deltagande i verksamhetens undervisningsuppdrag för läkarstudenter. Du kommer att delta i endokrins bakjourslinje (ej aktiv efter klockan 20) och även arbeta inom vår slutenvårdsverksamhet.

Vi söker dig som

 • har ett genuint intresse för endokrinologi.
 • är lugn och kontrollerad i stressade- eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker.

 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.

 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i endokrinologi
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Meriterande:

 • Kompetens inom medfödda metabola sjukdomar och nuklearmedicinsk verksamhet inom benigna tyreoideasjukdomar.
 • Erfarenhet av medicinskt ledningsansvar inom endokrinologisk slutenvård.
 • Disputerad eller doktorandregistrerad


För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen att söka!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Läs mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrandeon/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Medicinsk enhet Endokrinologi, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset