medrek.se

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till Patientområde Hematologi, Patientflöde Koagulation

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-20

Ansök nu

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till Patientområde Hematologi, Patientflöde Koagulation

Patientområde (PO) Hematologi ingår i Tema Cancer och har verksamhet i Huddinge, Solna och Danderyd. Inom PO Hematologi utreds och behandlas patienter från Stockholmsregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning och forskarutbildning. Patientområdet har cirka 230 anställda.

Vår vision ”Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. Karolinskas tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. Inom PO Hematologi finns fyra patientflöden (Lymfom, Myelom, Benmärgssvikt, Leukemi samt Koagulation) och en ST-sektion. Vi söker nu en specialistläkare/bitr. överläkare/ överläkare till Patientflöde Koagulation, där vården framför allt bedrivs i Solna.

Om tjänsten
Vi erbjuder anställning inom Patientområde Hematologi med arbete inom Patientflöde Koagulation. Arbetet inkluderar huvudsakligen mottagningsarbete och konsultationsverksamhet men även arbete på vårdavdelning. Deltagande i Koagulationsjouren ingår.

Arbetsledning, handledning och undervisning av studenter, omvårdnadspersonal och läkare ingår för alla i samband med kliniskt arbete.

Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna kommer att vara aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi alla handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskning.

Vi söker
Du har ett starkt intresse för koagulation och drivs av en vilja att vara med och utveckla vården vid koagulationssjukdomar, med patientens bästa främst. Du har ett positivt förhållningssätt och en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du är ansvarstagande och flexibel. Du kan arbeta i team med andra professioner och är bra på att prioritera och leda arbetet.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistbevis i internmedicin, hematologi, intensivvård och/eller koagulation-och blödningsrubbningar. Dokumenterad erfarenhet av arbete med trombos och blödningsrubbningar inklusive hemofili samt erfarenhet av forskning. Docentkompetens är meriterande.

Sakkunniggruppen bedömer tjänstenivå specialistläkare, biträdande överläkare, överläkare beroende av meriter och fastställda kriterier.

Välkommen att söka!

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:  

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till Patientområde Hematologi, Patientflöde Koagulation

Karolinska Universitetssjukhuset