medrek.se

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-23

Ansök nu

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer

Tema Cancer är ett av sju teman där Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer ingår. Tema Cancer består av fem patientområden, två funktionsområden och ett område för vårdadministration. Du kommer vara anställd inom Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer, med arbete framförallt inom Patientflöde Lungonkologikt Centrum.  

Om patientområdet

Inom patientområdet utreds och behandlas patienter med öron-näsa-halscancer, lungcancer, hudtumörer samt patienter med okänd primärtumör. Behandlingsmetoderna omfattar såväl kirurgi som medicinsk onkologisk behandling samt strålbehandling med patientresultat på nationell och internationell toppnivå.

Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna kommer att vara aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Behandlingen av ovanstående diagnoser i Stockholm är centraliserad till Karolinska Universitetssjukhuset. Patientområdet har cirka 250 anställda. Den största delen av verksamheten är i Solna och finns idag på Nya Karolinska Sjukhuset. En del av Lungonkologiskt Centrums verksamhet finns på Huddinge.   

Om tjänsten  

Tjänsten avser klinisk tjänstgöring inom patientområdet i både öppenvård och slutenvård, samt vid behov inom strålbehandling. Anställning vid Karolinska Universitetssjukhuset innebär att man deltar i undervisning av såväl blivande läkare som andra yrkesgrupper. Forskning är en integrerad del av verksamheten med olika kliniska studier. Du kommer även att vara delaktig i jourlinjen för onkologi.  

Kvalifikationer  

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom onkologi.

Du har arbetat med ovanstående diagnoser samt har erfarenhet av att arbeta med strålbehandling.

God akademisk kompetens och egen pågående forskning samt erfarenhet av undervisning är meriterande.  

Vår vision ”Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:  

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Luigi De Petris 
Verksamhetschef
 08-517 701 58

Fackliga representanter

Läkarföreningen, Alexandra Elliot telefon 08-517 761 26, e-post alexandra.elliot@sll.se

 

Dela detta jobb

Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Patientområde Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer

Karolinska Universitetssjukhuset