medrek.se

Vi erbjuder 

Anställning inom Patientområde Hematologi med arbete inom Patientflöde Koagulation.

Patientområde (PO) Hematologi ingår i Tema Cancer och har verksamhet i Huddinge, Solna och Danderyd. Inom PO Hematologi utreds och behandlas patienter från Stockholmsregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning och forskarutbildning. Patientområdet har cirka 230 anställda.  

Vår vision ”Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. Karolinskas tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. Inom PO Hematologi finns fyra patientflöden (Lymfom, Myelom, Benmärgssvikt, Leukemi samt Koagulation) och en ST-sektion. Vi söker nu en specialistläkare/bitr. överläkare/ överläkare till Patientflöde Koagulation, där vården framför allt bedrivs i Solna.  

Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna kommer att vara aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi alla handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskning.

Om tjänsten 

Arbetet inkluderar huvudsakligen mottagningsarbete och konsultationsverksamhet men även arbete på vårdavdelning. Deltagande i Koagulationsjouren ingår. Kombinationstjänst med visst arbete inom annat patientflöde kan diskuteras om sökande så önskar. 

Arbetsledning, handledning och undervisning av studenter, omvårdnadspersonal och läkare ingår för alla i samband med kliniskt arbete.

Vi söker 

Du har ett starkt intresse för koagulation och drivs av en vilja att vara med och utveckla vården vid koagulationssjukdomar, med patientens bästa främst. Du har ett positivt förhållningssätt och en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du är ansvarstagande och flexibel. Du kan arbeta i team med andra professioner och är bra på att prioritera och leda arbetet.  

Kvalifikationer 

Legitimerad läkare med specialistbevis i internmedicin, hematologi och/eller koagulation-och blödningsrubbningar. 

Dokumenterad erfarenhet av arbete med trombos och blödningsrubbningar inkl. hemofili samt intresse /erfarenhet av forskning är meriterande. 

Sakkunniggruppen bedömer tjänstenivå specialistläkare, biträdande överläkare, överläkare beroende av meriter och fastställda kriterier.   

Välkommen med din ansökan! 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:  

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Maria Magnusson 
0724694960

Fackliga representanter

Läkarföreningen: Lotta Hansson 0724-694908

Stefanie Baumgartner-Wennerholm 0760-502425

Johan Lund 070-9726896

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till PO Hematologi, Patientflöde Koagulation

Ansök nu

Dela detta jobb