medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Sektion Bukradiologi, Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-24

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Sektion Bukradiologi, Huddinge

På Sektion Bukradiologi inom Radiologi Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset, bedriver vi högspecialiserad diagnostik inom övre buk, dvs. lever, galla, pankreas, ventrikel och esofagus, samt i mindre utsträckning även viss diagnostik inom nedre buk, där vi har samarbetet med Radiologi Solna. Vi har även nära samarbete med remittentkliniker i form av multidisciplinära tumörkonferenser och mycket gemensam forskning och utveckling.

En självklar del av vår verksamhet är upplärning och utveckling optimerad på individnivå.

Om tjänsten
Vårt team består av engagerade, skickliga radiologer som brinner för patienten. Vi är ett sammansvetsat gäng som har högt i tak, bra samarbete med övriga enheter och tycker om att hjälpa och stötta varandra. De flesta av oss bedriver även forskning på olika nivåer. Handledning av yngre kollegor prioriteras högt och vi är en populär enhet bland våra ST-läkare.

Vi behöver dock bli fler och därför söker vi dig som är specialist/biträdande överläkare/överläkare inom Radiologi/Bild och funktion.

Tidigare erfarenhet inom bukradiologi är en fördel, men inget krav. Vi är redo att dela med oss av kunskap och se till att du får en brant utvecklingskurva inom övre buk, där det ingår DT, MR, multidisciplinära tumörkonferenser och kompetens inom jourtjänstgöring. Eventuell rotation till andra medicinska enheter är möjlig.

Vi vill hitta dig som är engagerad, nyfiken och är, eller har potential att bli, en skicklig bukradiolog. Du tar ansvar, lyfter andra, delar med dig av dina kunskaper, trivs med att jobba i team utan prestige och tycker om att bidra till utveckling av yngre kollegor.

Intresse eller erfarenhet av forskning är en fördel, dock inget krav.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistutbildning inom medicinsk radiologi. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Sökande bör ha flera års klinisk erfarenhet.

Meriterande: Forskningserfarenhet.

Vi ser fram emot att få höra från dig!

 

Viktig information till dig som söker tjänst som biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Sektion Bukradiologi, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset