medrek.se

Patientområde Infektionssjukdomar har i uppdrag att bedriva högspecialiserad vård, kvalitetsutveckling, forskning, och undervisning. Verksamheten bedrivs både i Huddinge och Solna med såväl öppen- som slutenvård och cirka 300 anställda. Bland klinikens profilområden kan nämnas HIV, hepatit, immunbristsjukdomar, sepsis, svåra luftvägsinfektioner, tuberkulos, CNS-infektioner och tropikmedicin.  

Patientområdet och de associerade avdelningarna vid Karolinska Institutet utmärks också av en betydande forsknings- och utbildningsverksamhet av laborativ, translationell och klinisk karaktär, med ett flertal internationella samarbeten. 

Immunbristenheten är en del av Patientområde Infektionssjukdomar och är lokaliserad på Infektionsmottagning I56 inom Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge . Immunbristenheten är landets största enhet för utredning, vård och behandling av vuxna patienter med primära immunbristsjukdomar. Främst tas patienter från Stockholms län emot, men även patienter från andra landsting bemöts för utredning och second opinion. Enheten ingår i ett europeiskt nätverk med samarbete.  

Om tjänsten 

Vi söker nu en läkare som vill vara med och utveckla infektionssjukvården med specialinriktning mot immunbristsjukdomar. Du kommer att utgöra en viktig del i det kliniska expert-teamet på Immunbristenheten (IBE), som handlägger och utreder patienter med primära immunbrister. Som infektionsläkare erbjuds du en möjlighet att fördjupa dig inom den bakomliggande orsaken till varför patienten blev sjuk. Detta innefattar nära och täta kontakter med andra specialiteter (lungmedicin, reumatologi, hematologi samt olika laboratoriespecialiteter som klinisk immunologi, klinisk mikrobiologi, röntgen och patologi). Vi har immungenetiska ronder tillsammans med företrädare för klinisk genetik och klinisk immunologi där även forskare från Karolinska Institutet medverkar. För att kunna driva utredningar självständigt krävs initiativförmåga, nyfikenhet och även ett starkt engagemang för uppgiften. Forskningserfarenhet är meriterande för tjänsten. Om du saknar erfarenhet av forskning men är intresserad, kan vi koppla dig till olika projekt som pågår inom infektion/immunologi/mikrobiologi med fokus på primär immunbrist. 

Du kommer att träffa ett brett spektrum av patienter med olika immunbristdiagnoser. Det kommer även att finnas ett utrymme för dig att hitta din egen profil inom området primära immunbrister. Tjänsten omfattar patientarbete, multidisciplinära behandlingskonferenser samt även aktivt deltagande i nationella och internationella konferenser inom primär immunbrist.  

Vi söker dig som vill fördjupa dig inom infektionsimmunologi, driva utredningar av vanliga och ovanliga tillstånd och som ser sig själv som en framtida medlem av Karolinskas expert-team inom primär immunbrist under de kommande åren. Denna tjänst är tänkt att kombineras med arbete som infektionsläkare vid Patientområde Infektion. Det exakta innehållet av dessa 50%, planeras i samråd med närmaste chef. Möjlighet till forskningstid med medel från FoUU på Patientområde Infektion kan finnas för forskningsintresserade personer.  

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning vid Patientområde Infektion med 50% placering vid Immunbristenheten och 50% tjänstgöring inom området Infektionssjukdomar, inklusive jourtjänstgöring. 

Vi söker

Vi förväntar oss att du är utvecklingsinriktad, positiv och har lätt för att jobba i multidisciplinära grupper och gärna samarbetar med andra yrkeskategorier. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat.  

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom Infektionssjukdomar. 

Disputation och pågående forskning är meriterande, men inget krav. 

Du ska behärska svenska och engelska väl, i tal och skrift.  

Särskilt stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Välkommen att söka!  

Information om tjänsten lämnas av: 

Soo Aleman (Patientflödeschef kroniska Infektioner) 072-5957225, Anna-Carin Norlin (Patientflödesansvarig) 08-585 813 75, Peter Bergman (Ansvar för forskning och utveckling på IBE enheten) 08-585 800 00, Lena Dillner (Patientområdeschef) 08-585 800 00. 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:  

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända. Skanna gärna.  

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Soo Aleman 
Bitr överläkare
072-595 72 25

Fackliga representanter

Läkarföreningen Karolinska: Christer Almgren-Lidman, 073-699 41 12

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till tjänstgöring vid Patientområde Infektion med 50% tjänstgöring på Immunbristenheten

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-26

Ansök nu

Dela detta jobb