medrek.se

Specialistläkare, Diagnostiskt Centrum, Södertälje Sjukhus

Regioner
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Specialistläkare, Diagnostiskt Centrum, Södertälje Sjukhus

Diagnostiskt centrum har sedan 2014 en mottagning på Medicinkliniken för utredning av patienter med diffusa symtom som kan bero på cancer. Sedan 2016 utreder vi enligt de standardiserade vårdförloppen CUP, dvs. primärtumörutredning och AOS, dvs. patienter utan fokalsymtom men med diffusa symtom som inger misstanke om allvarlig sjukdom. Utredningen är intensiv och diagnos ska i normalfallet ställas inom 22 kalenderdagar.

Vi har sedan slutet av 2017 en systermottagning på Danderyds sjukhus, vi har gemensam rond av utvalda patienter varje vecka med röntgen-, patolog- och onkologspecialist. En tredjedel av våra patienter diagnosticeras med cancer. Infektioner och autoimmuna sjukdomar är ganska vanligt, men vi ser även många andra sjukdomar, några är dessutom friska.  

Specialistläkare på Södertälje sjukhus:  

Nu har vi möjlighet att erbjuda en specialisttjänst till en intresserad läkare med bred kompetens. Du kommer att arbeta i ett team med sköterskor som även fungerar som koordinatorer och kontaktsjuksköterskor, en medicinöverläkare samt ST-läkare, ofta från primärvården. Vi tänker oss att den som söker i första hand är placerad på Diagnostiskt Centrum, men det finns möjlighet att även delta i medicinklinikens övriga verksamhet, med öppen- och slutenvård samt jourverksamhet för den som är intresserad. Utredningen på Diagnostiskt Centrum sker i öppenvård. Vi rondar alla patienter dagligen (utan patientnärvaro) för att se till att utredningen blir snabb och effektiv. Vi tänker oss att du är en bred invärtes medicinare eller allmänspecialist som vill utvecklas och leda utredningar. Du blir kollega med en inkluderande grupp invärtes medicinare, med olika subspecialiteter som delar med sig av sina kunskaper på ett prestigelöst sätt för att alla våra patienter ska erbjudas bästa vård. Vi har korta beslutsvägar och möjligheten att påverka är god. Det finns även möjlighet till forskning.  

Dina kvalifikationer:  

Specialistläkare i invärtesmedicin, allmänmedicin, reumatologi, hematologi eller annan specialist med vana att utreda patienter.

Dina personliga egenskaper:  

Som person är du en engagerad i ditt arbete och med lätthet delar du med dig av dina yrkeskunskaper. Du arbetar gärna i team, alltid med fokus på patienten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning.  

Om Södertälje sjukhus:  

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Alla medarbetare uppmuntras att utvecklas genom vårt unika program för kompetensutveckling, Humanistisk Medicin. På vårt KTC, Kliniskt Träningscentrum, erbjuder vi också praktisk vidareutbildning på plats. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. Läs om våra medarbetare här.  

Bifoga både personligt brev och Cv. Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Yrkesområde
Specialistkompetenta läkare

Arbetsplats
Södertälje

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Manizhe Afra 
Verksamhetschef/Överläkare
contacticon phone 072-582 36 82

Fackliga representanter
Läkarförbundet, 08-550 240 00

Referensnummer
171097

 

Dela detta jobb

Specialistläkare, Diagnostiskt Centrum, Södertälje Sjukhus

Södertälje Sjukhus