medrek.se

Specialistläkare i kardiologi för uppdrag som ST-läkarchef

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-07-06

Ansök nu

Specialistläkare i kardiologi för uppdrag som ST-läkarchef

Specialistläkare i kardiologi för uppdrag som ST-läkarchef

 

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision beskriver Karolinskas inriktning; Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Karolinska Universitetssjukhuset ska leda hälso- och sjukvårdens utveckling. Det inkluderar svåra  sjukdomar där ingen fullgod behandling ännu finns, men också vård av sjukdomar där behandling förvisso finns men där vi ska vara bäst på att bota och lindra så många som möjligt i rätt tid och med rätt kvalitet.

Med våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn sätter vi patienten först, idag och i morgon.

Om oss
Den medicinska enheten för Kardiologi bedriver specialiserad och högspecialiserad kardiologisk vård, både akut och elektiv samt forskning och utbildning inom Kardiologi.

Verksamheten är förlagd i både Huddinge och Solna och omfattar behandling av patienter med exempelvis hjärtsvikt, arytmier, kranskärlssjukdom, hjärtklaffsjukdom och medfödda hjärtfel.

Om tjänsten
Som ST-läkarchef har du ansvar för personal, ekonomi och verksamheten för vår ST- och underläkargrupp. Du har det övergripande ansvaret för att leda, planera och utveckla utbildningen för ST-läkarna och tillsammans med ST studierektorn säkerställer ni att verksamheten uppfyller de krav som ställs beträffande effektivitet, kvalitet och mål.

Bland arbetsuppgifterna ingår även medarbetar- och lönesamtal samt upprättande av individuella kompetensutvecklingsplaner. Du ingår också i ME Kardiologi ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschefen, vårdenhetschefen, övriga patientflödeschefer och omvårdnadschefer.

Tjänsten är fördelad på 20% chefsuppdrag och 80% kliniskt arbete eller forskning.

Vi söker
Vi söker dig som är specialist i kardiologi, är särskilt intresserad av utbildningsfrågor och som vill vara med att leda framtidens kardiologer. På enheten bedrivs internationellt ledande forskning varför dokumenterat forskningsintresse är en förutsättning för tjänsten.     

Vidare söker vi dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du förväntas planera, prioritera och fatta beslut. Du har helhetssyn och i din roll skapar du förutsättningar för ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang. Du visar dina medarbetare personlig omtanke och kan inspirera dem att utvecklas i sin yrkesroll.

Du är van vid samarbete i team och multidisciplinära nätverk och har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Du behöver ha en förmåga att arbeta i ett högt tempo och ta snabba beslut. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom Kardiologi. 

Meriterande: 

  • Tidigare chefs- och ledarerfarenhet.
  • Erfarenhet och intresse för utbildning och undervisning.
  • Tydligt dokumenterad och pågående forskning.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Du kan läsa mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-hjarta-karl-och-neuro/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Juliane Jurga - Läkarföreningen Telefon
juliane.jurga@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Specialistläkare i kardiologi för uppdrag som ST-läkarchef

Karolinska Universitetssjukhuset