medrek.se

Specialistläkare i klinisk genetik

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-01

Ansök nu

Specialistläkare i klinisk genetik

Klinisk genetik och CMMS vid Karolinska Universitetssjukhuset är landets största kliniskt genetiska enhet. Vi tillhandahåller genetisk expertkunskap och har ansvar för laboratoriediagnostik, familjeutredningar och genetisk vägledning vid genetiska sjukdomar. Vi bedriver även forskning och utbildning. Verksamheten har regionansvar.

Vår verksamhet ligger på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, i nära anslutning till Nya Karolinska Solna och BioClinicum där mycket av vår forskning utförs. Kliniken har idag 30 läkare och majoriteten delar sin tid mellan sjukvård, utbildning och forskning.

Om tjänsten
Vi söker nu specialistläkare med erfarenhet i syndromologi som vill jobba med genetik i framkant. Tidigare forskningsaktivitet är starkt meriterande och utgör en viktig del av arbetet, likaså är undervisning och handledning självklara delar av arbetet. Tjänstgöringen innefattar mottagningsverksamhet, då man träffar familjer med konstaterad eller misstänkt ärftlig sjukdom och laboratoriearbete med diagnostik av genetiska tillstånd. Det finns möjlighet till viss profilering i dialog med närmaste chef.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med arbetstid vardagar.

Vi erbjuder
En stimulerande arbetsmiljö med möjlighet att aktivt delta i utveckling av de nyaste metoderna inom genetisk diagnostik och med externa aktörer såsom SciLife. Vi har ett nära samarbete med KI med forskningsaktivitet i nya lokaler i BioClinicum.

Vi söker
Dig som är en handlingskraftig, driven och lyhörd person med förmåga att se helheten. Du förväntas ta aktiv del i utvecklingen av klinikens verksamhet genom att delta i funktionsområdets förbättrings-och projektarbeten i olika team.

Kvalifikationer
Krav: specialistbevis inom klinisk genetik, med erfarenhet av arbete inom området.

Tidigare forskningsaktivitet är starkt meriterande.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistläkare i klinisk genetik

Karolinska Universitetssjukhuset