medrek.se

Specialistläkare i Onkologi till Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Utgår

2022-10-14

Ansök nu

Specialistläkare i Onkologi till Karolinska Universitetssjukhuset

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med att utveckla Sektionen för Gastrointestinal onkologi inom Medicinsk enhet övre buk, Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamheten bedrivs sedan en tid på både Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna och präglas av spetskompetens inom området, såväl kliniskt som akademiskt.

Sektionen utför högspecialiserad vård av gastrointestinal cancer i upptagningsområde Stockholm-Gotland. Vi behandlar diagnoser inom kolorektal, anal, ventrikel, pankreas, lever samt gallvägar.

Vår enhet bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings-, och utvecklingsarbete (FoUU). Vi leder och deltar i flera kliniska studier med omfattande och synnerligen aktiva nationella och internationella nätverk i tätt samarbete med Karolinska Institutet. Många av patienterna är aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi handleder studenter och främjar forskning.

Verksamheten omfattar medicinsk behandlingsavdelning, akut bedömningsenhet, slutenvård samt öppenvård i Huddinge och Solna.

Vår högspecialiserade verksamhet är etablerad som ensamutförare i region Stockholm Gotland och är därmed en av Nordens största enheter inom området.

Om tjänsten
Anställningen är inom Sektionen för GI onkologi på Karolinska Universitetssjukhuset. Tjänstgöring kommer att vara i Solna och Huddinge enligt överenskommelse. Anställningsformen är tillsvidare och på heltid, 40 timmar per vecka. Jourtjänstgöring ingår. Tillträde efter överenskommelse.

Vi söker
Vi söker en kollega som har vana att arbeta i team och multidisciplinärt. Samarbetsförmåga med olika personalkategorier är ett grundkrav liksom ett genuint intresse för gastrointestinal cancer. Vi arbetar i en kunskapsintensiv verksamhet där sjukhusets värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn vägleder oss i vårt dagliga arbete.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis i onkologi och som har ett särskilt intresse för sektionens tumörsjukdomar.

Forsknings- och utvecklingsarbete samt undervisningserfarenhet är meriterande.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Vi utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdomar. Mer om oss finner du på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-cancer/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Aleksandra Hedström, Läkarförbundet Telefon
aleksandra.hedström@regionstockholm.se

​​​​​​​

Dela detta jobb

Specialistläkare i Onkologi till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset