medrek.se

SPECIALISTLÄKARE INTERNMEDICIN – något för dig? Sök till Funktion Akut Karolinska

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-01-07

Ansök nu

SPECIALISTLÄKARE INTERNMEDICIN – något för dig? Sök till Funktion Akut Karolinska

Om oss
Inom Funktion Akut i Huddinge arbetar internmedicinare och akutläkare tillsammans. Vi bedriver specialiserad vård i ett högt flöde av patienter där varje patient och medarbetare är viktig. Årligen vårdas mer än 7 000 akut sjuka patienter på våra akutvårdsavdelningar MAVA, MIMA, AVA och KAVA. Vår akutmottagning är en av Sveriges största och tar emot 55 000 patientbesök per år.

Här bedrivs forskning och utbildning inom akutsjukvård. Det finns därför stora möjligheter att förena kliniskt arbete med egen forskning i anslutning till dessa tjänster.

Vi startar nu en verksamhetsjustering där vi redan 2020 kommer att bli en del i ett av sjukhusets medicinska teman: Akut och Reparativ Medicin (ARM). Vi kommer här att arbeta ännu närmare våra kollegor inom akut kirurgi, ortopedi och trauma.

Arbetet ska nu starta med att bygga om och bygga ut vår akutmottagning, som beräknas vara klart 2022. Våra vårdavdelningar renoveras successivt till modern standard med i huvudsak enkelrum, där vi siktar mot 2021.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta som specialistkompetent läkare på MAVA, AVA och MIMA. MIMA är vår avdelning för intermediärvård där vi vårdar patienter med större medicinskt- och omvårdnadsbehov.

Dessutom kommer du också att arbeta på akutmottagningen i rollen som flödesläkare/handledare i internmedicinska frågor samt även ha en viktig roll som handledare för våra yngre kollegor.

Du blir, tillsammans med andra medarbetare en viktig förebild för ST-läkare, AT-läkare, läkar-vikarier och omvårdnadspersonal, både som kliniker och senior kollega.

Vi förväntar oss att du utöver detta även är delaktig i utformandet av internutbildningar och tar ansvar för handledning av ST-läkare på funktionsområdet.

Du kommer att inneha en viktig roll i det fortsatta förändringsarbetet för den framtida vårdavdelningen.

Vi söker

  • Dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning.
  • Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt och bidrar med din kunskap och entusiasm.
  • Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

 

Kvalifikationer
Legitimerad läkare, specialist i internmedicin.

 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.

 

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

 

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

 

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

 

 

Dela detta jobb

SPECIALISTLÄKARE INTERNMEDICIN – något för dig? Sök till Funktion Akut Karolinska

Karolinska Universitetssjukhuset