medrek.se

-->

Specialistläkare och biträdande överläkare till Neuradiologi

Regioner
Utgår

2021-06-13

Ansök nu

Specialistläkare och biträdande överläkare till Neuradiologi

Vi erbjuder
Medicinsk Enhet (ME) Neuroradiologi ansvarar för röntgendiagnostik av centrala nervsystemet och huvud-halsområdet. Vi bedriver också en omfattande utbildningsverksamhet av både ST-läkare i radiologi och blivande specialister i neuroradiologi. Därtill arbetar vi med kompetensutveckling för europeisk diplomering inom såväl neuroradiologi som huvud-hals radiologi.

Vi står för över hälften av all radiologisk forskning på Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss arbetar radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor, fysiker och administratörer. Totalt är vi ungefär 160 anställda. Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna och har ett nära samarbete med våra remittenter.

I Solna bedrivs verksamheten i moderna lokaler i den nya sjukhusbyggnaden, NKS, och i Huddinge har vi flyttat in i den nybyggda sjukhusbyggnaden O-huset. Som anställd på ME Neuroradiologi har man sin huvudsakliga hemvist på ett av dessa ställen, men tjänstgöringen sker i varierande grad på båda orter.

Om tjänsten
Vi erbjuder tjänst som specialistläkare eller biträdande överläkare. Läkarens ansvar är att prioritera, leda och tolka undersökningarna samt att kommunicera resultaten till remitterande kliniker. Vi bedriver dygnet-runt verksamhet och är enda aktören i Region Stockholm med MR-verksamhet dygnet runt. Då sjukhuset har stor akutverksamhet så kommer du som anställd att ingå i vår neuroradiologiska jourlinje.

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15 000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård.

Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet. Läkare hos oss förväntas ta en aktiv del i verksamhetens undervisning. Forskning och utveckling är verksamheter som är intimt förbundna med den kliniska vardagen och vi har ett ambitiöst program för kontinuerlig individuell kompetensutveckling.

Vi söker
Vi söker dig som har en hög grad av ansvarstagande och mycket god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer 

Krav:
- Legitimerad läkare med specialistbevis inom medicinsk radiologi eller bild- och funktionsmedicin.
- Djup kunskap och omfattande erfarenhet av diagnostik av hjärntumörer/ huvudhalstumörer
- Behärskar svenska språket i tal och skrift

Meriterande: 
- Forskningsmeriter
- Erfarenhet av pedagogik eller utbildning
- Erfarenhet av huvud-halsradiologi, Neuroradiologi, PET-MR, CB-CT, eller Nuklearmedicin
- Ett par års erfarenhet som specialist
- Erfarenhet av huvud/halsdiagnostik och temporalbensdiagnostik 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Specialistläkare och biträdande överläkare till Neuradiologi

Karolinska Universitetssjukhuset