medrek.se

Specialistläkare/överläkare inom onkologi till Område kirurgi

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Specialistläkare/överläkare inom onkologi till Område kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker specialistläkare/överläkare inom onkologi till vår onkologimottagning på Östersunds sjukhus.

Onkologimottagningen är en dagvårdsavdelning där i stort sett all form av medicinsk onkologisk behandling ges. Här behandlas huvudsakligen patienter som tillhör kirurgkliniken, inklusive urologiska patienter, men även ortoped-, kvinno- och öronklinikens onkologiska patienter får sin behandling vid mottagningen.

På onkologimottagningen arbetar nio sjuksköterskor och en undersköterska och det ges cirka 2600 behandlingar per år. Vi har ett välfungerande system med kontaktsjuksköterskor. På kliniken finns ett cancerrehabteam där onkolog är en del av teamet. Vi samarbetar med kirurger samt med den palliativa enheten både i öppenvård och slutenvård.

På enheten arbetar två onkologer deltid och varje vecka bemannas onkologimottagningen även med onkologer från Umeå under 1,5–2 dagar. En ST-läkare i onkologi är knuten till onkologimottagningen. Under 2022 kommer en av våra egna onkologer att vara föräldraledig.

Område kirurgi har status som universitetssjukvårdsenhet och undervisning, handledning och utbildning av läkarstudenter vid Umeå universitet ingår som en del av tjänsten.
Du som specialistläkare/överläkare hos oss får vara med och påverka ditt eget uppdrag. Här finns också möjlighet att bedriva forskning.
Östersunds sjukhus är det enda i vår region och rymmer de flesta av sjukvårdens specialiteter. Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för både invånare och turister, i en region som erbjuder aktivitet och avkoppling med nära till natur och fjäll. Funderar du på att ta steget att flytta hit kan vi hjälpa dig med bostad.

Arbetsbeskrivning

Arbetet på onkologimottagningen innebär mottagningsarbete med sedvanliga arbetsuppgifter samt medicinskt stöd till övriga medarbetare på onkologimottagningen. På mottagningen bedöms patienter som framför allt tillhör kirurgkliniken. De vanligaste diagnoserna är bröstcancer, gastrointestinal cancer, malignt melanom, prostatacancer och cancer i urinvägarna.

Slutenvård av onkologipatienter sker på klinikens kirurgavdelningar.

Du samarbetar med kollegor på kirurgkliniken samt palliativa enheten och deltar vid multidisciplinära konferenser. Du är aktivt delaktig i undervisning av läkarstudenter.

Vi ser gärna att medicinskt ledningsansvar, MLU, ingår i uppdraget.

Strålbehandlingsenheter finns i Umeå och Sundsvall. Vi har ett utvecklat samarbete med Cancercentrum i Umeå och Onkologkliniken i Sundsvall både med avseende på strålbehandling och medicinsk onkologisk behandling.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom onkologi. Du har lätt för att samarbeta och att arbeta som del av ett team samt en god förmåga att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Egen forskning och forskarhandledning är meriterande men inte ett formellt krav för tjänsten.

Andra uppgifter

Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika och roliga aktiviteter.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
https://regionjh.se/

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Gun Andersson
Enhetschef
Telefon: +4663153783
Email: gun.andersson@regionjh.se
Namn: Maria Eriksson
Onkolog
Telefon:
Email: maria.e.eriksson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sarah Welander
Läkarföreningen
Telefon: 063-153000 (sökn via vx)
Email: sarah.welander@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/2/2022
Sista ansökningsdag: 2022-01-30

Dela detta jobb

Specialistläkare/överläkare inom onkologi till Område kirurgi

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård