medrek.se

logga

Specialistläkare till Hudkliniken inom Medicinsk Specialistvård på Danderyds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Specialistläkare till Hudkliniken inom Medicinsk Specialistvård på Danderyds sjukhus

Välkommen till vår klinik där du har möjlighet att vara med och utveckla vår verksamhet samt arbeta i ett glatt team med högt i tak!

Vårt anställningserbjudande

Hudmottagningen på Danderyds Sjukhus AB bedriver specialiserad öppenvård med inslag av högspecialiserad vård samt konsultverksamhet. Vi är organiserade som en självständig mottagning inom ett gemensamt verksamhetsområde, medicinsk specialistvård.

Vårt uppdrag är cirka 8000 läkarbesök per år där hudtumörer (SVF), akuta remisser, bensår samt konsultationer för sjukhusets inneliggande patienter ingår. Vi är en välfungerande och välutrustad mottagning med bland annat operationssal.

Vår stolthet är att vi är bland de bästa i Sverige på att omhänderta SVF-melanompatienter (90% inom målnivån) i nära samarbete med patologer.

På kliniken bedrivs kliniska prövningar samt undervisning för blivande distriktsläkare.

Arbetsbeskrivning

På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor och undersköterskor samt administratörer. Du rapporterar till klinikchefen.

Som överläkare/specialistläkare ansvarar du för mottagningsarbete, handledning av ST-läkare och konsulttelefon. Vi har inte jourlinje.

Vi kan erbjuda flexibilitet i arbetet och arbetstider, där exempelvis en del av det administrativa arbetet kan utföras hemifrån. Du har också möjlighet att arbeta deltid.

Kvalifikationer

För att söka denna tjänst ställer vi kravet att du är specialistläkare inom hudsjukvård. Har du mindre än ett år kvar på din specialisttjänstgöring inom dermato-venereologi är du också välkommen att söka. Vi ser gärna att du har en bredd inom dermatologin och kan hantera ett varierande patientunderlag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Personliga egenskaper

Du har

 

en stark drivkraft att vilja utveckla och förbättra verksamheten och den dermatologiska kompetensen på sjukhuset. Du behöver vara flexibel och tycka om att arbeta i team tillsammans med läkarkollegor och sköterskor.

Övrigt

Tillsvidareanställning. Arbetstid 40 h/vecka.

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas: 

 

  • Meritförteckning för specialistläkare, undertecknad samt vidimerad av minst två personer

  • Legitimationsbevis läkare

  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen

  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen

  • Ev publikationsförteckning

Om verksamheten

Hudkliniken ingår i verksamhetsområde Medicinsk specialistvård på Danderyds Sjukhus AB där även njurmedicin, endokrinologi, gastroenterologi, reumatologi och diagnostiskt centrum ingår.

Mottagningsarbetet består av planerad verksamhet dagtid. På Hudkliniken diagnostiseras, utreds och behandlas olika typer av hudsjukdomar, bensår samt hudtumörer på remiss från primärvården och andra specialistkliniker. På kliniken utförs även akuta specialistbedömningar av inneliggande patienter.

Kliniken har ett särskilt intresse för hudtumörer och här utförs kirurgiska ingrepp såsom frysbehandlingar och mindre operationer samt fotodynamisk terapi. Alla patienter med malignt melanom omhändertas enligt standardiserat vårdförlopp och erbjuds kontaktsjuksköterska. På kliniken arbetar man i nära samarbete med dermato patologer och har regelbundna gemensamma PAD-ronder. Under hösten kommer vi arbeta med att utveckla vår kirurgiska verksamhet. Vi kommer även arbeta med att utveckla vår sårverksamhet, för att i större utsträckning kunna omhänderta sjukhusets behov av sårvård.Om verksamheten 

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS). 
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning. 

Om Danderyds sjukhus 

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022. 

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. 

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus 
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

 

Publicerad den 

Dela detta jobb

logga
Specialistläkare till Hudkliniken inom Medicinsk Specialistvård på Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB