medrek.se

Vi erbjuder
Den medicinska enheten för Endokrinologi på Karolinska Universitetssjukhuset är en av Sveriges största enheter för endokrinologi. På den endokrinologiska mottagningen bedrivs diabetesvård och vi behandlar patienter med ett brett spektrum av endokrinologiska sjukdomar.

En av kärnverksamheterna är Osteoporosverksamheten som bedrivs på Huddinge. Vi genomför här cirka 2 500 egna bentäthetsmätningar (DXA samt VFA) som vi tolkar själva. I svaret till inremitterande ger vi ofta rekommendationer kring utredning och behandling. Vi besvarar också cirka 1 000 andra konsultationer från enheter på Karolinska samt externt, t ex primärvården.

Vi har knappt 1 000 läkarbesök per år, företrädesvis patienter med avancerad osteoporos. Majoriteten av patienterna kan räknas som högspecialiserade och har andra bakomliggande avancerade sjukdomar. Vi bedriver även forskning inom osteoporosområdet.

Om tjänsten
Vi söker nu en specialistläkare med särskilt intresse för osteoporos. Det är meriterande om du som söker är specialist i endokrinologi men du kan vara specialist i internmedicin, allmänmedicin eller geriatrik med särskilt intresse för osteoporos. Det är även meriterande om du bedriver aktiv forskning inom fältet osteoporos eller närliggande forskningsområden.

Du kommer i första hand arbeta med osteoporos men kommer även att ha mottagning med patienter med andra endokrinologiska sjukdomar.

Vi söker
Dig som;
- är noggrann
- har god samarbetsförmåga
- har ett kombinerat kliniskt och vetenskapligt intresse för osteoporos

Kvalifikationer
Krav: läkarlegitimation, specialistkompetens i endokrinologi, internmedicin, allmänmedicin eller geriatrik.

Meriterande: Aktiv forskning rörande osteoporos eller närliggande områden.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Specialistläkare till Medicinsk Enhet Endokrinologi, Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-22

Ansök nu

Dela detta jobb