medrek.se

logga

Specialistläkare till nystartad beroendeverksamhet, Sundsvall

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-31

Ansök nu

Specialistläkare till nystartad beroendeverksamhet, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vill du i din roll som läkare vara med i uppbyggnaden av vår nya beroendeverksamhet? Då är det dig vi söker! Just nu står vi inför en förändring och behöver därför ytterligare en specialistläkare till vår beroendeverksamhet. Vi kommer att utveckla ett mindre länsövergripande beroendeteam kopplad till vår psykiatriska heldygnsvård på Sundsvalls sjukhus. Ett team som kan ge vägledning/stöd till regionens vårdverksamheter och länets 7 kommuner. Teamet kommer vara kopplad till länets SPOT-team och ökar möjligheten att jobba konsultativt och stödjande till övrig hälso- och sjukvård. Beroendeteamet ska även samverka med det länsomfattande sprututbytesprogram som föreslås, med utgångspunkt från infektionskliniken.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu specialistläkare med tjänstgöring i vårt nystartade beroendeteam med placering i Sundsvall. I rollen ingår också att vara psykiatrisk specialistkonsult för övriga kliniker på sjukhuset, stöd till primärjouren, handledning till underläkare samt ev. förfrågningar från psykiatriska heldygnsvården under jourtid. Barn från 16 år med psykiatrisk problematik söker den vuxenpsykiatriska jourmottagningen under jourtid dvs. kvällar, nätter och helger. I uppdraget ingår även insatser gentemot RPK t.ex. läkemedelsfrågor, förlängning av avskiljning. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring vardagsnätter och helger. Det ingår också att med visst intervall vara dagbakjour vardagar.

Som specialistläkare hos oss har du stora möjligheter att planera din arbetsdag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. Arbetsuppgifter såsom handledning, remisshantering och kontakt med Försäkringskassan ingår också i tjänsten. Du arbetar hos oss i team tillsammans med läkarkollegor samt andra professioner. Vi erbjuder dig ett positivt och öppet arbetsklimat med kompetenta kollegor. Du får hos oss goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av Socialstyrelsen inom psykiatri. Vidare har du goda kunskaper i det svenska samt det engelska språket och behärskar dessa i både tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av beroendevård. Du som söker har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Följande dokumentation skall bifogas din ansökan enligt handläggningsordning för sakkunnigprövning vid anställning av specialistutbildade läkare vid akademiska sjukvårdsenheter och universitetssjukvårdsenheter:

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista

2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31

 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kristina Nordén

Enhetschef

Telefon: +46702110847

E-post: kristina.norden@rvn.se

 

Anna Palmstierna Burenius

Sveriges Läkarförbund

Telefon: 073-8205534

E-post: anna.palmstierna.burenius@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Specialistläkare till nystartad beroendeverksamhet, Sundsvall

Region Västernorrland