medrek.se

Specialistläkare till Patientområde Lung- och Allergisjukdomar

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

Specialistläkare till Patientområde Lung- och Allergisjukdomar

Vi erbjuder
Patientområde (PO) Lung- och Allergisjukdomar erbjuder högspecialiserad vård inom lungmedicin, astma och allergisjukdomar samt bedriver undervisning och forskning av hög kvalitet och internationell klass. Vi har verksamhet i både Huddinge och Solna och söker nu 1 specialistläkare inom lungmedicin med placering i Solna. Inom vårt patientområde arbetar 22 specialister och 9 ST-läkare

Om tjänsten
De mest förekommande diagnosgrupperna på PO Lung- och Allergisjukdomar utgörs av kronisk respiratorisk insufficiens, KOL, astma, allergisjukdomar, pleurainfektioner samt interstitella lungsjukdomar såsom sarkoidos och lungfibros. Det finns mycket goda möjligheten för forskning och undervisningen varför intresse för forskning inom lungmedicin är ett starkt önskemål. Tjänstgöring inom öppenvård och interventionsenheten ingår liksom Lungbakjour kvällar och helger.

Du som erhåller tjänsten kan förvänta dig en kreativ sjukhusmiljö och en omfattande undervisningsverksamhet och du kommer befinna dig i en miljö som ger dig möjlighet till både nationella och internationella kontakter.

Vi söker
Dig som är flexibel, utvecklingsinriktad och har ett genuint intresse för lungmedicin, undervisning och forskning samt är en duktig bronkoskopist och interventionist.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistkompetens inom lungmedicin samt erfarenheter av forskning och undervisning inom ämnesområdet.

Meriterande är specialistkompetens inom allergologi. God kunskap om lungcancerutredning och -behandling är meriterande då det ingår i bakjoursuppdraget dag och kvällstid.

 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
 
Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. För klinisk personal genomförs en hälsoundersökning innan nyanställning.

 
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Cecilia Bredin 
Patientområdeschef
contacticon phone 070-167 12 55

Fackliga representanter
Marianne Sundberg-Kövamees, Läkarföreningen, marianne.sundberg-kovamees@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till Patientområde Lung- och Allergisjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset