medrek.se

Specialistläkare till Patientområde Öron, Näsa, Hals

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Specialistläkare till Patientområde Öron, Näsa, Hals

Vi erbjuder 
Specialistläkartjänst inom Hörsel- och Balansrubbningar. Verksamheten ingår i patientområde (PO) Öron-, näs- och halssjukdomar, Tema Trauma och Reparativ medicin vid Karolinska Universitetssjukhuset.  
 
Hörsel- och Balans har egen mottagningsverksamhet med inriktning mot diagnostik i Huddinge/Solna samt habilitering/rehabilitering på Rosenlunds sjukhus. Den medicinska, tekniska, pedagogiska och psykosociala hörselvården är således samlad hos en vårdgivare, Karolinska Universitetssjukhuset. Vi arbetar i team där flera olika professioner bidrar med sin kompetens till ett helhetsperspektiv vid oftast långvarig funktionsnedsättning. Vi har ett nära samarbete med otokirurger och hörselimplantatverksamheten. Inom Hörsel- och Balans möts teknik och medicin i utveckling av diagnostik och behandling.  
 
Karolinskas nya verksamhetsmodell är uppbyggd kring patientflöden, vilket delvis har brutit upp tidigare klinikstrukturer. Hörsel- och balans ingår idag i två flöden; Öron, Hörsel och Balans Barn samt Öron, Hörsel och Balans vuxen. Tillsammans med ytterligare tre flöden bildar vi ett patientområde; Öron-, Näsa, Hals-, Hörsel- och Balans.  
 
Om tjänsten 
Som specialistläkare arbetar du självständigt inom alla delar av verksamheten. Tjänstens innehåll och eventuella profilering läggs upp i samråd med närmaste chef. Som specialistläkare vid ett universitetssjukhus förväntas du medverka i undervisning, utveckling och forskning, samt gärna bedriva eget forskningsarbete. Du förväntas följa utvecklingen inom ämnesområdet och själv tillse att du får den kompetensutveckling som krävs. 
 
Undervisning av studenter, blivande specialister och internt inom verksamheten ingår i tjänsten. Undervisningen sker i form av seminarier, föreläsningar och demonstrationer. 
 
Du kommer att arbeta med utredning av hörsel- och balansrubbningar samt uppföljning och behandling av dessa tillstånd hos barn och vuxna. Du kommer att delta i läkarronder, fallkonferenser, röntgenronder samt fortbildning tillsammans med övriga läkare inom hörsel och balansverksamheten. Många möten sker via länk då vi är lokaliserade på flera enheter. Kommunikationerna mellan dessa enheter är dock goda, dels med kommunala färdmedel och speciell personalbuss. Verksamhetens fördelning geografiskt mellan olika sjukhus är idag inte helt klar på grund av pågående byggprojekt. 
 
Vi söker 
Vi söker två specialister inom Hörsel- och balansrubbningar. 
 
Vi söker dig som har ett genuint intresse för audiologisk utredning, rehabilitering, utveckling, forskning och undervisning. Du har lätt att arbeta i tvärprofessionella team med andra yrkeskategorier. Stor vikt läggs vid förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och ett gott klimat för samverkan internt och externt. 
 
Du har vilja, intresse och engagemang för verksamhetsutveckling och kontinuerligt förbättringsarbete. Du är noggrann, ansvarstagande och flexibel. Du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga, intresserad av ny kunskap och har lätt att dela med dig av dina kunskaper och är aktiv vid teamkonferenser och ronder. Du är även en god ambassadör för våra värderingar: ansvar, medmänsklighet och helhetssyn. 
 
Kvalifikationer 
Krav:  
Svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom hörsel- och balansrubbningar samt öron- näsa och halssjukdomar. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. God samarbetsförmåga 
 
Meriterande:  
Forskningserfarenhet, särskilt doktorsexamen är meriterande.  
Undervisnings och/eller handledarmeriter 
Intresse för forskning inom hörsel- och balansrubbningar eller närliggande områden. 
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
Då Karolinska Universitetssjukhuset bedriver högkvalitativ sjukvård ska samtliga tjänster för specialistkompetenta läkare sakkunnighetsprövas enligt förordningen SFS 2017:80. Därför behöver du fylla i och bifoga meritförteckningen för läkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset och där beskriva din specialistkompetens inom aktuell specialitet.
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Inger Uhlen 
Patientflödeschef
contacticon mobile 0739661649
Alexander Ahlberg 
Patientområdeschef
contacticon mobile 0725-84 08 57

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Hanna Josefsson tel 0851774618
Läkarföreningen: Eneas Kolev tel 0858587438

Dela detta jobb

Specialistläkare till Patientområde Öron, Näsa, Hals

Karolinska Universitetssjukhuset