medrek.se

Specialistläkare till ST-block i Barn och ungdomsneurologi med habilitering

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-02

Ansök nu

Specialistläkare till ST-block i Barn och ungdomsneurologi med habilitering

Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och leder tillsammans med Karolinska Institutet den medicinska utvecklingen i Sverige. Vid kliniken bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård och vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården. Verksamheten sker både i Solna och i Huddinge.  
 
Vi söker nu en nu dig som är specialist inom Barn och Ungdomsmedicin och som vill gå vidare och bli grensspecialist inom Barn och Ungdomsneurologi med habilitering. Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team och i tjänsten ingår att vara verksam inom dessa och att delta i utvecklingen av verksamheten. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.   
 
Om tjänsten 
Utredning och behandling av barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar och funktionshinder. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten. 
 
Vi söker 
God samarbetsförmåga, intresse för teamarbete och uttalat engagemang för att våra patienter värdesätts. Intresse för forskning, utveckling och utbildning är av största vikt.  
 
Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens i pediatrik.   
 
Välkommen med din ansökan! 
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  
 
Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  
Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Anna Ekesbo-Freisinger 
Patientflödeschef
contacticon phone 08-517 706 68
contacticon mobile 070-001 70 03

Fackliga representanter
Läkarföreningen Sofia Ekmark Sergel, tel:08-585 82845, epost: sofia.ekmark-sergel@karolinska.se
Stavroula Anastasopoulou, stavroula.anastasopoulou@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till ST-block i Barn och ungdomsneurologi med habilitering

Karolinska Universitetssjukhuset