medrek.se

Specialistläkare till Thorax/MSK sektion av ME radiologi Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-03-05

Ansök nu

Specialistläkare till Thorax/MSK sektion av ME radiologi Solna

Vi erbjuder
Ett tillfälle att vara en viktig del av vår Thorax/MSK-radiologiska sektion på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi är fokuserade på att erbjuda högspecialiserad vård med spetskompetens för våra patienter.

Vi erbjuder stimulerande arbete på vår dynamiska arbetsplats. Vårt profilområde inkluderar både diagnostisk radiologi och interventioner.

Vår enhet är forskningsinriktad med utmärkta möjligheter till utveckling. Hos oss kommer du att arbeta inom en grupp med god och trevlig arbetsmiljö.

Hos oss har du möjlighet att vidareutbilda dig och utvecklas till en högspecialiserad radiolog inom Thorax och muskuloskeletal radiologi. Hos oss får du tillgång till den senaste och bästa radiologiska utrustningen och möjlighet att jobba i det Nya Karolinska sjukhuset.

Om tjänsten
Vi utlyser en specialisttjänst inom vår sektion för Thorax och muskuloskeletal radiologi som är en del av ME radiologi Solna.

Som ny specialist kommer du att arbeta i ett rotationsprogram inom vår sektion för att du ska delta i alla de läkaraktiviteter som förekommer. Detta i syfte att ge dig en så bred kunskap inom Thorax/MSK-radiologi som möjligt, samt att du uppnår en djup förståelse för sektions arbete. Tjänsten innebär ansvar för daglig granskning av radiologiska bilder som omfattar slätröntgen, Datortomografi och MRT och utförande av interventioner. Du deltar i vår rondverksamhet.

I tjänsten ingår även jourtjänstgöring som fram- eller bakjour beroende på kompetens.

Vi söker
En specialistläkare i radiologi med intresse av Thorax och MSK-radiologi.

Du ser alltid till patientens bästa och är en flexibel lagspelare med positiv attityd även i stressade situationer. Du visar omsorg och empati mot patienter och medarbetare. Du har hög arbetsmoral och är prestigelös i ditt samarbete med dina kollegor.

Du har ett intresse och en vilja att arbeta med förbättrings- och utvecklingsarbete inom vår sektion och bidrar aktivt till ett positivt och motiverande samarbete med dina kollegor.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom radiologi. Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Välkommen med din ansökan!

 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

 

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus! 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till Thorax/MSK sektion av ME radiologi Solna

Karolinska Universitetssjukhuset