medrek.se

Specialistsjuksköterska för AKA-uppdrag till barnoperation

Regioner
Utgår

2022-12-14

Ansök nu

Specialistsjuksköterska för AKA-uppdrag till barnoperation

Är du specialistsjuksköterska inom operationssjukvård? Vill du ha ett utvecklande och givande arbete? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Som universitetssjukhus är vår huvuduppdragforskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet. 

Om tjänsten

Ditt uppdrag som Adjungerad Klinisk Adjunkt (AKA) består i att handleda och undervisa operationssjuksköterskestudenter och undersköterskestudenter på hela Barn PMI. Du fungerar som en brygga mellan högskolorna och arbetsplatsen och är ansvarig för att driva studentfrågor på operationsavdelningarna. Uppdraget omfattar även verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för samtliga studenter inom den egna professionen vid enheten eller motsvarande, oavsett lärosäte. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera för och introducera studenter till VFU vilket innebär planera schema för studenterna, möta upp studenterna vid första dagen etcetera.
 • Stötta studenter i utbildningssituationen genom till exempel reflekterande samtal.
 • Ge stöd till yrkeshandledare, organisera handledarmöten och så vidare.
 • Bidra till utveckling av interprofessionellt lärande.
 • Vara samarbetspartner/kontaktperson till lärosätets adjunkter och lektorer och deltaga i deras möten.
 • Tillsammans med ansvarig adjunkt/lektor samverka i lärosätets planering och genomförande av kliniska examinationer.
 • Samordna VFU inom avdelning/motsvarande
 • Implementering av nya arbetssätt kring studenter och ta ansvar för undervisning för tilltänkta handledare. 

Uppdraget som AKA på vårdenheten omfattar 20% av en heltidsbefattning. Det kliniska uppdraget som operationssjuksköterska innefattar sedvanliga arbetsuppgifter på barnoperation. Du arbetar måndag till fredag utom under sommarmånaderna samt jul/nyår då du arbetar i vårt jouruppdrag. 

Vi söker

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utbildning, pedagogik och handledning samt har en god förmåga att anpassa dig till studenternas olika behov och lärostilar. Du bör vara organisatoriskt lagd, trygg i din yrkesroll och ha en positiv grundinställning. Du behöver vara initiativtagande, utvecklingsbenägen och kunna motivera både studenter och handledare för att skapa en givande VFU-miljö.

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens och studentens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Specialistsjuksköterska inom operationssjukvård med magisterutbildning.
 • Handledarutbildning.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av studentansvar eller AKA-uppdrag.
 • 3 års erfarenhet av operationssjukvård. 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Barn PMI
Barn-Perioperativ medicin och intensivvård bedriver sjukvård på hög internationell nivå. Vi ansvarar för transporter av svårt sjuka patienter och vård på BIVA/ECMO. Läs mer på https://www. karolinska.se/for-vardgivare/funktion-barn-perioperativ-medicin-intensivvard-och-transport/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistsjuksköterska för AKA-uppdrag till barnoperation

Karolinska Universitetssjukhuset