medrek.se

Specialistsjuksköterska inom intensivvård till Centralintensivvårdsavdelningen (CIVA) och Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA)

Regioner
Utgår

2022-12-12

Ansök nu

Specialistsjuksköterska inom intensivvård till Centralintensivvårdsavdelningen (CIVA) och Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA)

Vi söker dig som är intensivvårdssjuksköterska och som vill arbeta tillsammans med andra specialister och högutbildade kollegor i en miljö som präglas av spännande arbetsuppgifter, omväxlande tempo och utmanande situationer med multisjuka patienter.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • En arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap – hos oss blir du en del av ett inkluderande och omtänksamt team
 • Personlig introduktion anpassad efter dina individuella kunskaper och behov samt en mentor under ditt första arbetsår
 • Tydliga utvecklingsmöjligheter, som synliggörs med hjälp av vår kompetensstege
 • Möjlighet att forska, utbilda och vidareutveckla dig till biträdande universitetssjuksköterska och universitetssjuksköterska
 • Arbeta med högkvalitativ och innovativ vård i framkant

Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Som intensivvårdssjuksköterska hos oss kommer du att vårda patienter som drabbats av skador eller tillstånd som inte kan behandlas på någon annan intensivvårdsavdelning i Stockholm.

Sektion Intensivvård i Solna består av två vårdgolv – Centralintensivvårdsavdelningen (CIVA) och Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA). Totalt har vi 16 vårdplatser och vi omhändertar främst patienter med traumatiska skador, sepsis och mjukdelsinfektioner. Vi är även ett av Sveriges få centra för skador i hjärnan och ryggmärg där vi vårdar patienter med akuta tillstånd i centrala nervsystem, neurotrauma och bakteriell meningit. 

Du kommer även att arbeta med tryckkammarbehandling för intensivvårdspatienter och på vår post-IVA mottagning.

Du kommer att arbeta enligt det regionala arbetstidsavtalet för 24/7-verksamhet inom Vårdförbundets avtalsområden som bland annat ger att du arbetar två av fem helger.

Ring gärna till Johanna Hjelm på 08-123 788 55 eller Therese Brinck på 08-123 735 92 för att höra mer om hur det är att jobba hos oss.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är trygg, stabil och har självinsikt
 • Tar ansvar för din uppgift
 • Har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt
 • Arbetar bra med andra människor och kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt
 • Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet
 • Är lugn och stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer

Vi lägger vi stor vikt vid att alla patienter och anhöriga bemöts med respekt och empati och du måste kunna hantera situationer där patienter och anhöriga är i kris.

Kvalifikationer
Krav

Legitimerad sjuksköterska med en specialistutbildning inom intensivvård

Meriterande

 • Erfarenhet av intensivvård

Vi ser fram emot att få veta mer om dig och även att få berätta mer om hur vi kan bidra till din fortsatta utveckling som intensivvårdssjuksköterska - välkommen att söka!

Din ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev
 • Yrkeslegitimation
 • Bevis om specialistkompetens Utbildningsbevis

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna. Du finner mer om oss här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/Funktion-Perioperativ-Medicin-och-Intensivvard/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistsjuksköterska inom intensivvård till Centralintensivvårdsavdelningen (CIVA) och Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA)

Karolinska Universitetssjukhuset