medrek.se

logo

Specialistsjuksköterska till ambulansen

Ansök nu

Specialistsjuksköterska till ambulansen

Vill du ha ett stimulerande och omväxlande arbete där din kompetens tillvaratas och utmanas? Är du ambulanssjuksköterska? Eller specialistsjuksköterska med annan lämplig specialistutbildning såsom anestesi, akut eller IVA? Sök till ambulansen där du är först på plats och får vårda en patient i taget! 

Tillsammans med en ambulanssjukvårdare, eller sjuksköterska, ger ni bästa möjliga vård och bemötande i patientens hem, på en olycks- eller skadeplats och under transport. Som specialistsjuksköterska är du medicinskt ansvarig i ambulansen. Du gör medicinska prioriteringar och beslutar om omvårdnads- och medicinska åtgärder utifrån vårdbehov och hänvisar till rätt vårdnivå. Din kompetens kommer till användning och utmanas vid varje larm då ni oftast är först på plats och möter olika typer av människor i olika skeenden i livet. På en olycksplats samverkar ni ofta med polis, räddningstjänst och akutläkare och ambulansen turas ni om att framföra på ett säkert sätt. 

Du utgår ifrån och ingår i en station och får arbeta på andra stationer vid behov. Våra ambulansstationer ligger i Rissne, på Sabbatsbergs sjukhus, i Årsta park och i Solna.

Vi erbjuder

Har du inte erfarenhet från ambulansvården sedan tidigare får du en gedigen introduktionsutbildning på 10 veckor. Introduktionsutbildningen startar den 6 mars 2023 och gör dig väl förberedd jobbet i ambulansen. Nästa introduktion startar i september 2023.

 • Ett livsviktigt och självständigt arbete med stort eget ansvar.

 • Kollegor med starkt engagemang och hög kompetens.

 • 10 utbildningsdagar per år.

 • Vidareutbildning i bland annat AMLS, PHTLS och PEPP samt C1-körkort.

 • 4.000 kr i friskvårdsbidrag per år.

 • Förmånlig tjänstepension.

Vi söker dig

V söker dig som uppfyller nedan krav:

 • Specialistsjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård.

 • Eller specialistsjuksköterska med annan lämplig inriktning, exempelvis anestesi, akutsjukvård eller IVA, och då med minst 2 års erfarenhet från ambulans- eller akutsjukvård. 

 • Har B-körkort och god körvana i stadstrafik.

 • God fysik då tunga lyft av patient förekommer.

 • Behärska svenska i tal och skrift.

Då det är ett självständigt jobb är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och kan ta ansvar, samt har ett gott omdöme när du fattar små och stora beslut. Då inget uppdrag är det andra likt behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade arbetsförhållanden och arbetstempo, men samtidigt behålla ditt lugn i bemötandet av patienter och anhöriga. Att vara bra på att samarbeta och kunna arbeta med olika kollegor, bemöta patienter, anhöriga och samverkanspartners på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt är en självklarhet för dig och något du är bra på.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Startdatum

6 mars 2023. Du startar din anställning med en 10 veckors introduktionsutbildning, om du inte har arbetat i ambulans tidigare. Det är därför viktigt att du kan arbeta på heltid vid startdatumet. Nästa introduktion startar i september 2023. 

Ansökan och mer information

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervju görs löpande under ansökningstiden.

Din ansökan ska innehålla CV, sjuksköterskelegitimation, intyg på specialistutbildning och övriga intyg som styrker ditt CV. Du kan ladda upp dessa i vårt rekryteringssystem när du ansöker.

I rekryteringen ingår test av din kör- och fysiska förmåga samt kontroll hos Socialstyrelsen/IVO. Vi begär även in utdrag ur polisens belastningsregister.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

 • Station Västerort/Ekerö; Richard Erhardt, , richard.erhardt@regionstockholm.se, 08-123 120 31.

 • Station City; Tony Karlsson, tony.karlsson@regionstockholm.se, 08-123 120 94 eller Göran Widström, goran.widstrom@regionstockholm.se, 08-123 120 46.

 • Station Solna/Lidingö; Birgitta Johansson, , birgitta.johansson@regionstockholm.se, 08-123 120 56.

Om AISAB
På AISAB arbetar ungefär 600 medarbetare för att ge rätt vårdinsats i rätt tid. Från våra sex ambulansstationer utgår akut- och transportambulanser på uppdrag av SOS Alarm. Med verksamhet dygnet runt och cirka 115 000 uppdrag per år är vi en viktig del av Region Stockholms akutsjukvård. Vi bedriver framgångsrikt även ett prehospitalt träningscenter (KTC) och forskning inom prehospital vård. Tillsammans utvecklar vi ambulanssjukvården!
Läs mer om oss på vår webbsida AISAB.nu

Följ oss gärna i sociala medier! AISAB hittar du på:
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     6 mars 2023, om du saknar erfarenhet av att arbeta i ambulans

Löneform

     Månadslön

Sysselsättningsgrad

     100%, 36:20 tim/v vid treskift

Referensnummer

     2022/4454

Facklig företrädare

 • Emil Skoglund, Vårdförbundet, emil.skoglund@regionstockholm.se

Sista ansökningsdag

     2022-11-01

Dela detta jobb

logo
Specialistsjuksköterska till ambulansen

AISAB Ambulanssjukvården i Storstockholm AB