medrek.se

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 

Vi erbjuder 

Vår mottagning för barn med diabetes har i dagsläget cirka 800 barn inskrivna i vår verksamhet i Solna. Som sjuksköterska på barndiabetes mottagningen är du en viktig del av vårt diabetesteam. Där du arbetar självständigt och i team. Teamet består förutom sjuksköterska av läkare, dietist och kurator. Vi bedriver en omfattande mottagnings- och dagvårdsverksamhet. Här sker information och undervisning för barn och deras familjer i samband med sjukdomsdebut och även fortlöpande. 

Om tjänsten 

I arbetsuppgifterna ingår egen sjuksköterskemottagning, undervisning av barn och föräldrar samt skolpersonal om diabetes och diabeteshjälpmedel, telefonrådgivning och tidsbokning. Majoriteten av våra patienter använder insulinpump och/eller kontinuerlig blodglukosmätning, och dessa träffar du både enskilt och i grupp.  

Vi söker 

Dig som trivs med att vara en del i ett team och som tycker om att ha varierande arbetsuppgifter. Du har förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är engagerad och förenar självständigt arbete med god förmåga att samarbeta. Du bör även vara intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. 

Kvalifikationer 

Legitimerad sjuksköterska med minst två års yrkeserfarenhet. Vidareutbildad inom diabetes eller barn och ungdom är meriterande. Tidigare arbete med inom diabetesvård är också meriterande.   

Välkommen att söka! 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Nina Karlsson Forsberg 
Omvårdnadschef
 08-517 797 78

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Sofia Lissel,
sofia.lissel@sll.se

 

Specialistsjuksköterska till Barndiabetesmottagningen Solna

Regioner
Utgår

2018-10-21

Ansök nu

Dela detta jobb