medrek.se

Specialistsjuksköterska till dagvård i Solna

Regioner
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Specialistsjuksköterska till dagvård i Solna

Är du en sjuksköterska som brinner för barnsjukvård? Har du ett intresse av att i framtiden få möjlighet att arbeta som biträdande universitetssjuksköterska? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett givande arbete inom högspecialiserad barnsjukvård där du får möjlighet att delta i utvecklingen av framtidens barnsjukvård inom neurodagvård, reumadagvård eller ortopeddagvård. Hos oss får du en individuellt anpassad introduktion och vi erbjuder kompetensutveckling utifrån individuellt behov och verksamhetens mål. 

På Astrid Lindgrens Barnsjukhus ansvarar vi för vård av barn och ungdomar upp till 18 år i hela Stockholms län.

Barnneurodagvården
Till oss på neurodagvården kommer barn och ungdomar från hela landet med neurologiska sjukdomar för utredning och behandling. Vi tar bland annat hand om barn med epilepsi, multipelscleros, spinal muskelatrofi, cerebral pares och andra neurologiska sjukdomar.

Barnreumatologdagvården
Våra patienter har oftast en reumatisk ledsjukdom men det förekommer även andra, mer sällsynta, reumatiska sjukdomar som SLE och Familjär medelhavsfeber. Här deltar du i både dagvård och mottagning och har egna sjuksköterskemottagningar samt telefontid.

Barnortopeddagvården
Till vår dagvårdsverksamhet kommer barn och ungdomar med ortopediska diagnoser och skador. Som sjuksköterska hos oss deltar du i behandlingar och procedurer tillsammans med ett multiprofessionellt team.

Vi arbetar i nya och fina lokaler i Solna. Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder. 

Om tjänsten
Som sjuksköterska hos oss ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för barnets omvårdnad inom dagvården. Du arbetar både självständigt och tätt ihop med andra yrkeskategorier för att ge patienterna den bästa vården.

Som sjuksköterska hos oss kommer du i team ansvara för omvårdnaden för patienten. Du kommer att leda och fördela arbetet med utgångspunkt i att alltid sätta patienten först.

Arbetet är varierande och inkluderar exempelvis att:

 • ge läkemedelsinfusioner till barn
 • pre och postoperativ vård
 • ge rådgivning via telefon
 • egna sjuksköteskemottagningar
 • sköta mottagningar tillsammans med läkare 
 • administrativt mottagningsarbete som exempelvis att administrera väntelistor
 • olika specialbehandlingar beroende på den inriktning det gäller

På sikt finns även en möjlighet att få en tjänst som biträdande universitetssjuksköterska.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är förlagd under dagtid, måndag-fredag.

Vi bedriver öppenvård, dagvård och mottagning och vi har ett nära samarbete med slutenvården. Vi har ett tätt samarbete mellan dagvården för neurologi, reumatologi samt ortopedi. Vi arbetar med personcentrerad vård och många barn följs under flera år, vilket gör du blir en viktig kontakt mellan det friska och barnets sjukdom.

Vi söker
Vi söker dig som:

 • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar sitt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra sitt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar.
 • Arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
 • Ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barnsjukvård

Meriterande:

 • Erfarenhet av barnsjukvård
 • Erfarenhet av neurologisk, reumatologisk eller ortopedisk sjukvård

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation
- Bevis om specialistkompetens

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-barn-alb/ finns mer att läsa om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistsjuksköterska till dagvård i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset