medrek.se

Specialpedagog till Barnhörselhabilitering, Rosenlund

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-01-19

Ansök nu

Specialpedagog till Barnhörselhabilitering, Rosenlund

Om verksamheten
Mottagning Barnhörselhabilitering tillhör den Medicinska Enheten (ME) öron, näsa, hals, hörsel och balans vid Karolinska Universitetssjukhuset och är placerad vid Rosenlunds Sjukhus, Södermalm.

Den medicinska enheten ger unika möjligheter att bygga och utöva värdebaserad vård. Enheten utför multiprofessionell vård för patienter som kan vara av både medicinskt, kirurgiskt, tekniskt, pedagogiskt och psykosocialt omhändertagande.

Till Barnhörselhabilitering kommer barn och ungdomar från 0 till 20 år som har en hörselnedsättning eller dövhet. Vi erbjuder råd och stöd i olika former till föräldrar, syskon och personer runt omkring familjen.

Här arbetar vi i tvärprofessionella team. Vi utgår från en helhetssyn för att tillgodose de medicinska, tekniska, psykosociala och pedagogiska aspekterna.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande arbete som specialpedagog vid hörselhabiliteringen. Du kommer att bli en del av de 45 medarbetarna som arbetar här och därmed vara en viktig resurs på mottagningen.

Tillsammans arbetar vi för att kunna erbjuda bästa möjliga habiliteringsinsatser för målgruppen barn och ungdomar med hörselnedsättning eller dövhet.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta med identitetsstärkande- och motiverande samtal enskilt eller i grupp. Du kommer även ge råd och stöd kring hantering av hörhjälpmedel till ungdomar och vårdnadshavare men även ge stöd och utbildning till skolpersonal kring den enskilda ungdomen/elevens hörselnedsättning.

Vidare kommer du att samverka med förskolor och skolor kring råd och stöd av gott förhållningssätt för elever med hörselnedsättning/dövhet. Vi samverkar även med specialpedagogiska skolmyndigheten, döv-blindteam, syncentralen samt övriga habiliteringar inom Region Stockholm. 

Du kommer delta och vara en av nyckelpersonerna vid våra mottagningar och ronder. Vidare kommer du ha ett nära och utvecklande samarbete med dina specialpedagoger likväl som med övriga kollegor i teamet och enheten.

Vi söker 
Vi söker nu en specialpedagog till ett av våra team. Här kommer du i första hand arbeta med äldre barn och ungdomar.

Vi söker dig som är ansvarstagande, flexibel, noggrann och har god samarbetsförmåga. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Arbetet kräver stor noggrannhet och förmåga till både självständigt arbete och arbete tillsammans med andra, vilket ställer krav på god socialkompetens och pedagogisk förmåga. Vidare ser vi gärna att du har ett positivt förhållningssätt, är engagerad och initiativtagande.

Vi söker dig som:
- är noggrann.
- har god samarbetsförmåga.
- är serviceinriktad.
- är flexibel och kan ha många "bollar" på gång samtidigt

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 
 
Kvalifikationer 
Krav: Specialpedagogutbildning, kompletterande fortsättningskurs med inriktning hörsel/dövhet eller annan likvärdig utbildning.
 
Meriterande: Erfarenhet från liknande verksamheter samt arbete med skolbarn eller ungdomar. 
 
Varmt välkommen att söka! 


För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. 

Tema Akut och reparativ medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron-näsa-hals och hörsel och balans, samt Transplantation), två omvårdnadsområden (Solna respektive Huddinge) och en vårdadministrativ enhet.

Tema Akut och reparativ medicin fokuserar både på akutsjukvård med komplett omhändertagande av den akut sjuka patienten samt högspecialiserad vård. I uppdraget ingår även att säkerställa forskning och utbildning inom dessa områden.


Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Dela detta jobb

Specialpedagog till Barnhörselhabilitering, Rosenlund

Karolinska Universitetssjukhuset