medrek.se

Specialpedagog till Hörselhabiliteringen Barn och Ungdom, Södermalm

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-25

Ansök nu

Specialpedagog till Hörselhabiliteringen Barn och Ungdom, Södermalm

Vill du vara med i ett av våra tvärprofessionella team där vi arbetar för att ge bästa stöd och insats till barnet/ungdomen och deras familjer?  
 
Hörselhabiliteringen barn och ungdom är en verksamhet inom Patientområde Hörsel och Balans. Vi är 50 stycken medarbetare som är lokaliserade på Rosenlundssjukhus, Södermalm. Vi har fyra team och ett av dem är inriktat mot patientgruppen som har ytterligare funktionsnedsättningar i kombination hörselnedsättning/dövhet.  
 
Hos oss  
Vår vision är att vara den bästa hörselvården i Sverige!  
På Hörselhabilitering Barn och Ungdom arbetar vi i tvärprofessionella team där vi ger stöd och insatser till barn och ungdomar med olika grader och olika typer av hörselnedsättningar. Teamets professioner består av läkare, audionom, specialpedagog, logoped, ingenjör, psykolog, kurator och teckenspråkslärare. Vi arbetar nära varandra i teamet med patienten i fokus. Vi har både intern och extern fortbildning i form av konferenser och föreläsningar. Arbetstiden är förlagd dagtid och du kan själv lägga upp din arbetstid inom flextidsramen. Vi har även friskvårdsavtal.  
 
Om tjänsten  
Dina insatser består av att praktiskt arbeta med hörsel-, tal och språkutveckling. Du kommer att arbeta med identitetsstärkande- och motiverande samtal, råd och stöd kring hantering av hörhjälpmedel till barn/ungdom och vårdnadshavaren samt teknisk utrustning i förskolan/skolan. Vidare kommer du att samverka med förskolor/skolor kring råd och stöd av gott förhållningssätt för elever med hörselnedsättning/dövhet. Vi samverkar även med specialpedagogiska skolmyndigheten, döv-blindteam, syncentralen samt andra habiliteringar inom Stockholms län.  
 
Hörselhabiliteringen erbjuder ett stort utbud av grupp- och kursverksamhet, från sång och rytmik för det lilla barnet till föräldrahandledning. Där kommer du att ha en viktig roll att visa de yngre barnen strategier och förhållningssätt till att informera ungdomar och vårdnadshavare.  
 
Du kommer att vara med på teammottagningar och regelbundna teamronder. Du kommer att ha ett nära och utvecklande samarbete med övriga 12 stycken specialpedagoger likväl som med kollegor från andra yrkesprofessioner. I tjänsten ingår även en del administrativt arbete därför är datavana är ett krav.  
 
Vi söker  
Vi vill att du har ett brinnande intresse för området hörsel, tal-och språk och har barnet/ungdomen i fokus. Att du är ansvarstagande, flexibel, noggrann och har god organisationsförmåga. Arbetet kräver förmåga till både självständigt arbete och arbete tillsammans med andra, vilket ställer krav på god social kompetens och pedagogisk förmåga. Du kommer från början att ha en mentor och få introduktion i form av auskultation på arbetsplatsen.  
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du har ett positivt förhållningssätt samt är engagerad och initiativtagande.  
 
Kvalifikationer  
Krav: Specialpedagogutbildning, kompletterande fortsättningskurser med inriktning hörsel/dövhet eller annan likvärdig utbildning.  
Meriterande: Kompetens och arbete från liknande verksamheter samt arbete med barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet är meriterande.  
 
Varmt Välkommen att ansöka!  
Hälsningar Helena, omvårdnadschef  
 
Karolinska Universitetssjukhusets nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. Tema Trauma och Reparativ Medicin är ett av sju teman där patientområde (PO) öron näsa hals (ÖNH) ingår. Patientområdet ÖNH, är ett av de större inom Tema Trauma och reparativ Medicin och har flera beröringspunkter med andra teman och patientområden. PO ÖNH ger unika möjligheter till att bygga och utöva värdebaserad vård. Multiprofessionell vård för patienter som behöver ett omhändertagande som kan vara av både medicinskt, kirurgiskt, tekniskt, pedagogiskt och psykosocialt. Patientgrupper inom patient området Hörsel och Balans utgörs bl.a. av hörselnedsättning/dövhet, tinnitus, yrsel- och balansstörningar, otologiska sjukdomar, facialispares, näs- och bihålesjukdomar, mun- och halssjukdomar samt benigna ÖNH-tumörer.  
 
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Helena Wallmon 
Vårdenhetschef
contacticon phone helena.wallmon@sll.se
contacticon mobile 073-699 45 36

Fackliga representanter
Lärarförbundet, Eva-Britt Månsson, 072 - 468 23 86, eva-britt.mansson@sll.se

Dela detta jobb

Specialpedagog till Hörselhabiliteringen Barn och Ungdom, Södermalm

Karolinska Universitetssjukhuset