medrek.se

ST-läkare Allergologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-22

Ansök nu

ST-läkare Allergologi

Vi erbjuder
Patientområdet (PO) erbjuder högspecialiserad vård inom lungmedicin och astma/allergi och bedriver undervisning samt forskning av hög kvalitet och internationell klass. Vi har verksamhet i både Huddinge och Solna och söker nu en ST-läkare inom allergologi med huvudsaklig placering i Huddinge samt 6 månaders tjänstgöring inom vårdval allergi på Astma- och Allergimottagningen St Görans sjukhus. Inom vårt patientområde arbetar 19 specialister inom lung- och /eller allergisjukdomar samt 9 ST-läkare i lungmedicin och 3 ST-läkare i allergologi.

 

Om tjänsten
De mest förekommande diagnosgrupperna inom PO Lung- och Allergisjukdomar utgörs av astma/allergi, KOL, lung- och pleurainfektioner, kronisk respiratorisk insufficiens samt interstitella lungsjukdomar såsom sarkoidos och lungfibros. Vi utreder och behandlar patienter med svår astma och svåra allergier inkluderande anafylaxier, insektsgift-, födoämne- och läkemedelsreaktioner samt patienter med mastocytos.

Inom ramen för Svår Astma Centrum pågår intensiv utveckling i form av behandling med flera biologiska läkemedel gällande svår astma. Det finns mycket goda möjligheter till forskning och undervisning.

Du som erhåller tjänsten kan förvänta dig en kreativ sjukhusmiljö och en omfattande undervisningsverksamhet samt att du kommer befinna dig i en miljö som ger dig möjlighet till både nationella och internationella kontakter. Du kommer även att få tjänstgöra sex månader inom allergi vårdval på St Görans sjukhus som är en viktig del av den specialiserade öppenvården.

 

Vi söker
Dig som är flexibel, utvecklingsinriktad och har ett genuint intresse för allergologi, undervisning och forskning.

 

Kvalifikationer
Krav: Specialistläkare i internmedicin med intresse för allergologi. Även andra specialister som fullgjort verksamhet inom invärtesmedicinska området motsvarande invärtesmedicinsk kompetens är välkomna att söka.

 

Välkommen att söka!

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

 

Dela detta jobb

ST-läkare Allergologi

Karolinska Universitetssjukhuset