medrek.se

logga

ST-läkare för vidare subspecialisering inom reumatologi, Sundsvalls sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-07

Ansök nu

ST-läkare för vidare subspecialisering inom reumatologi, Sundsvalls sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Medicinkliniken ingår i Närsjukvårdsorganisation Söder, medicin, Sundsvall. Enheten hos oss är väl utvecklad inom internmedicin med bred kompetens och med god kompetens inom internmedicin samt subspecialiteter Det finns goda möjligheter till stöd och kompetensutveckling bland erfarna kollegor och ett gott samarbetsklimat. Vid medicinkliniken utbildas även läkarkandidater utöver kollegor under utbildning (tex AT-samt ST-läkare). Man förväntas delta i undervisning samt kollegiala träffar.

Vi söker nu en ST-läkare för subspecialisering inom reumatologi. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som läkare inom reumatologi ingår du i läkargruppen medicin vid Sundsvalls sjukhus och även i gruppen av kollegor som är specialiserade inom reumatologi. Arbetet är delvis i form av avdelningsarbete/konsultationsarbete som i form av mottagningsarbete. Man förväntas på sikt att delta mer i reumatologsektionens arbete och då även dela på ansvaret för konsultverksamhet där man bla besvarar frågeställningar via "konsulttelefonen" samt stöttar sköterskor inom mottagningsverksamheten. Reumatologsektionen i Sundsvall stöttar även övriga sjukhus i länet, vilket man får räkna ingår i arbetsuppgifterna.

ST-läkare förväntas medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor i kliniska situationer. På sikt förväntas läkaren även kunna utveckla goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. Lojalitet i kollegiet samt flexibilitet skattas högt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som specialist inom dermatologi. Du har ett gott bemötande, arbetar strukturerat, noggrant och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift.

Du som söker har ett gott bemötande, arbetar strukturerat, noggrant och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift.

Till den digitaliserade ansökan bifogas följande dokumentation (på svenska eller engelska).

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista (om tillämpligt)
2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om eventuell undervisningserfarenhet
3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)

Kontroll av läkarlegitimation via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-07

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Milbourn

Enhetschef

Telefon: +4660181000

E-post: anna.millbourn@rvn.se

Jonas Wallvik

Sveriges Läkarförbund

Telefon: +4660181714

E-post: jonas.wallvik@rvn.se

Dela detta jobb

logga
ST-läkare för vidare subspecialisering inom reumatologi, Sundsvalls sjukhus

Region Västernorrland