medrek.se

ST-läkare inom endokrinologi/diabetologi (som grenspecialitet) till Patientområdet Endokrinologi-Njurmedicin

Patientområdet är en samlad enhet för högspecialiserad sjukvård inom ämnesområdet hormonsjukdomar och njurmedicin med nära anknytning till klinisk och preklinisk forskning och utbildning. Den aktuella tjänsten berör endast kliniskt arbete inom den medicinska specialiteten endokrinologi/diabetologi.

Vi bedriver utredning, behandling och uppföljning av patienter med endokrina och metabola sjukdomar. Kliniken bedriver också ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete i Solna och Huddinge.

Arbetsuppgifter:

ST-tjänstens innehåll och omfattning definieras av gällande regler och lagstiftning från Socialstyrelsen och planeras tillsammans med dig, din handledare och verksamhetschef.

Anställningsform:

ST-tjänst inom endokrinologi/diabetologi som grenspecialitet. Tjänsten är i första hand lokaliserad till Huddinge men tjänstgöring är aktuell även i Solna. Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:

Legitimerad läkare med specialistkompetens i internmedicin. God pedagogiska förmåga fodras då handledning av medicine studerande ingår i tjänsten. Disputation är meriterande.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som trivs bra med och vill ta eget ansvar och har intresse för klinikens kontinuerliga utvecklingsarbete och forskning. Som person tror vi att du är empatisk, prestigelös och flexibel. Du har lätt för att samarbeta med kollegor inom alla yrkesgrupper och har förmågan att ta initiativ.

Information om tjänsten lämnas av:

Patientflödeschef Jonas Brinck

Tel: 08-585 86905

E-post: jonas.brinck@sll.se

Facklig representant

Mikael Rydén

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Jonas Brinck 
Läkare/Chef
 08-585 829 40

Fackliga representanter
Mikael Rydén

 

ST-läkare i endokrinologi/diabetologi

Regioner
Utgår

2018-11-02

Ansök nu

Dela detta jobb