medrek.se

ST-läkare i njurmedicin

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-10

Ansök nu

ST-läkare i njurmedicin

Vi erbjuder
Karolinska Universitetssjukhuset har en omfattande njurmedicinsk verksamhet med cirka 35 anställda läkare. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad och specialiserad vård, kvalitetsutveckling, forskning och undervisning. Vi har även ett uppdrag att arbeta med preventiv njurmedicin inom SLL.

Inom patientområde Endokrinologi och njurmedicin finns de två njurmedicinska flödena Medicinsk njursjukdom och Dialyskrävande njursvikt. I flöde Medicinsk njursjukdom behandlas och utreds patienter med akut och kronisk njursjukdom och patienter förbereds för dialysbehandling och njurtransplantation. Även långtidsuppföljning efter njurtransplantion sker i detta flöde. Inom Dialyskrävande njursvikt behandlas patienter med hemodialys eller peritonealdialys.

Vår verksamhet är förlagd till både Huddinge och Solna samt till två externa enheter på Södermalm.

Om tjänsten
Vi söker ST-läkare med stort intresse för njurmedicin. Arbetsuppgifterna omfattar arbete på vårdavdelning, njurmottagning, inom dialys samt i den njurmedicinska konsult- och jourverksamheten. Du förväntas delta aktivt i verksamhetens undervisning och kvalitetsutveckling. Vi uppmuntrar forskningsaktivitet.

Tjänsten som ST-läkare syftar till specialistutbildning inom njurmedicin och även internmedicin för den som så önskar. Tjänstgöringen förläggs på alla enheter där vi har verksamhet men huvudsakligen i Huddinge.

Vi söker
Vi söker dig som har engagemang, målmedvetenhet och god samarbetsförmåga. Du är initiativrik och utvecklingsorienterad. Du är forskningsaktiv eller intresserad och motiverad att påbörja forskning. Du är intresserad av att arbeta med kroniskt sjuka patienter och med långa patient-läkarrelationer.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare.
Meriterande: Erfarenhet av njurmedicinsk vård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

ST-läkare i njurmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset