medrek.se

ST-läkare inom Thoraxkirurgi med inriktning mot Allmän thoraxkirurgi

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-09-24

Ansök nu

ST-läkare inom Thoraxkirurgi med inriktning mot Allmän thoraxkirurgi

Om oss

Den medicinska enheten för Thoraxkirurgi bedriver högspecialiserad thoraxkirurgisk vård, både akut och planerad samt forskning och utbildning inom thoraxkirurgi.

Den Thoraxkirurgiska enheten är en av de största i landet och utför alla typer av operationer på lungor och bröstkorgsvägg. Vårt huvudsakliga profilområde är titthålskirurgi för lungcancer (uniportal VATS).

Vid enheten pågår en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet. Forskningen är fokuserad på kirurgiska tekniker och uppföljning av patienter som genomgått thoraxkirurgi.

Om tjänsten

Som ST-läkare deltar du i utvecklingen av vården för våra patienter som genomgår lungkirurgi och kirurgi på bröstkorgsväggen. Därtill deltar du aktivt i utvecklingen av våra arbetssätt och bidrar till utbildning och forskningsaktiviteter i vårt kliniska uppdrag. Bland dina arbetsuppgifter ingår att delta lungoperationer, jourtjänstgöring samt avdelningsarbete. Tjänsten avser en ST-läkartjänst inom Allmän thoraxkirurgi.

I arbetsuppgifterna ingår att delta vid hjärt- och lungoperationer, jourtjänstgöring samt avdelningsarbete. Tjänsten avser en specialisering inom Thoraxkirurgi med inriktning mot Allmän thoraxkirurgi/Lungkirurgi.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare med ett dokumenterat intresse för Allmän thoraxkirurgi/Lungkirurgi. Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare. Med hänsyn till arbetets innehåll bör du också ha erfarenhet av arbete på en thoraxkirurgisk klinik, inkluderande kirurgisk erfarenhet inom området och med kirurgisk fallenhet.

Meriterande:  Erfarenhet av forskning och undervisning. Dokumenterad och pågående forskning värdesätts högt.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Läkarföreningen
Telefon
lakarforeningen.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

ST-läkare inom Thoraxkirurgi med inriktning mot Allmän thoraxkirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset