medrek.se

ST-läkare Neonatologi, Stockholm

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-20

Ansök nu

ST-läkare Neonatologi, Stockholm

Med ett underlag på drygt 30 000 förlossningar per år i regionen och 72 vårdplatser är Neonatalverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset norra Europas största regioncentrum. Vi bedriver högspecialiserad intensivvård och neonatalvård. Vi ansvarar för länets prematuritetsvård för barn födda före 28 graviditetsveckor, all respiratorvård och kylbehandling. Vi utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, barnkardiologi, nefrologi, hepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi. 

Patientområde Sjuka Nyfödda Barn består av tre enheter belägna i Danderyd, Solna och Huddinge. Vi har ett nära samarbete med ECMO-centrum, den pediatriska intensivvårdsavdelningen och rikssjukvården för invasiv fosterterapi. Vår neonatala transportservice (Neo-PETS) har dygnet-runt-beredskap för intensivvårdsfall och transporterar barn inom och utom landet.

Utöver intensivvården sköter vi basal neonatologi på våra avdelningar. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad utvecklingsstödjande vård och Karolinska NIDCAP Training Center finns hos oss. Vi har nybyggda moderna avdelningar med möjlighet till samvård av mammor. Vi har en stark och stimulerande utveckling inom medicinsk vård, omvårdnad samt experimentell, epidemiologisk och klinisk forskning.  

Vi erbjuder ett välstrukturerat utbildningsprogram för våra ST-läkare i neonatologi med ett kontinuerligt handledarskap och stora möjligheter för individuell utveckling. Du kommer ges möjlighet att tjänstgöra på alla våra tre enheter vilket innebär en varierad vardag inkluderande både intensivvård, mottagningsverksamhet, BB-avdelning, transporter och jourer. Tjänsten inkluderar både intern och extern utbildning för ST-läkaren själv och innebär även ett utbildningsansvar gentemot exempelvis studenter och randande läkare.  

Annonsen gäller tillsättning av två ST-tjänster.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens neonatologi i en kreativ akademisk miljö med närhet till ett av världens ledande medicinska universitet, Karolinska Institutet. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för neonatologins bredd, och att du är flexibel, kommunikativ, ansvarstagande och omdömesgill.  

Kvalifikationer
För ST-läkare krävs legitimation och specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin (eller under slutfasen av ST pediatrik). 

Varmt välkommen att söka! 

Information om tjänsten lämnas av: 

tf. ST-chef PO Sjuka Nyfödda Barn: Béatrice Skiöld 

Tel: 0707-29 62 68 

Studierektor PO Sjuka Nyfödda Barn: Emma Elsemén Steen 

tel: 0709-317109 

tf. Patientområdeschef: Lars Navér 

tel: 070-002 10 04 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Béatrice Skiöld 

tf. ST-chef
 0707-29 62 68

Fackliga representanter

Läkarföreningen: Óli Hilmar Ólason tel: 0708 853575

Dela detta jobb

ST-läkare Neonatologi, Stockholm

Karolinska Universitetssjukhuset