medrek.se

ST-läkare till Bild & Funktion, Funktionsområde neurofysiologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-05

Ansök nu

ST-läkare till Bild & Funktion, Funktionsområde neurofysiologi

Vi erbjuder   
FO Neurofysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset är en av de största neurofysiologiska klinikerna i landet. Kliniken har ett stort kunnande, dynamiskt arbetsklimat med stora kontaktytor med övriga specialiteter såväl som nationell och internationell forskning. Vi är ca 65 medarbetare och verksamhet bedrivs i Solna och Huddinge. Kliniken erbjuder både basal som högspecialiserad patientbunden diagnostik. Bland våra remittenter finns cirka 65 % inom Karolinska och 35 % finns externt.   
 
Vårt utbud av undersökningsmetoder inom klinisk neurofysiologi är stort. Vi använder huvudsakligen EEG och ENeG/EMG men även andra tekniker såsom ultraljud och magnetstimulering.   
 
Om tjänsten   
Neurofysiologisk patientbunden diagnostik omfattar centrala och perifera nervsystemet inklusive neuromuskulära sjukdomar. Vi använder huvudsakligen EEG och EMG/ENeG men även andra tekniker. Vår verksamhet är både akut, med till exempel övervakning av cerebral funktion inom intensivvård och elektiv.   
Du arbetar självständigt men under handledning.   
 
ST-tjänsten läggs upp i samråd med studierektor och handledare med deltagande i kurser för att uppfylla utbildningsmålen. ST-projekt ingår i utbildningen.   
 
Vi söker nu två stycken ST-läkare.  
 
Vi söker   
Legitimerad läkare. Erfarenhet av ämnet är meriterande liksom annan specialistkompetens, särskilt neurologi. Erfarenhet av ultraljudsundersökning är meriterande. Disputation och pågående forskning är meriterande. Administrativ erfarenhet, särskilt av schemaläggning är meriterande.   
 
Personliga egenskaper:   
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Det är viktigt att du har lätt att samarbeta med alla personalkategorier, att du har god kommunikativ förmåga och att du är noggrann. Vi ser gärna att du har ett forskningsintresse. Vi ser det som en självklarhet att du delar sjukhusets värderingar; medmänsklighet, helhetssyn och ansvar.   
 
Kvalifikationer   
Krav: legitimierad läkare , specialist inom klinisk neurofysiologi.   
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  
 
Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  
 
Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Lars Hyllienmark 
Funktionsområdeschef
contacticon phone 070-4841492

Fackliga representanter
Läkarförbundet Aleksandra Bulka Jablonski tel: 08 – 571 76 106

Dela detta jobb

ST-läkare till Bild & Funktion, Funktionsområde neurofysiologi

Karolinska Universitetssjukhuset