medrek.se

ST-läkare till Endokrinologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-26

Ansök nu

ST-läkare till Endokrinologi

Vi erbjuder  
En tjänst som ST-läkare vid Medicinsk enhet Endokrinologi som är en samlad enhet för högspecialiserad sjukvård inom ämnesområdet hormonsjukdomar med nära anknytning till klinisk och preklinisk forskning och utbildning. Vi bedriver inom ramen för enheten utredning, behandling och uppföljning av patienter med endokrina och metabola sjukdomar. Enheten bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete i Solna och Huddinge. Vårt kompetensområde utmärks av nära samverkan med kirurgisk verksamhet samt arbete i multiprofessionella team.
 
Om tjänsten
Utbildningstjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och Svenska Endokrinologföreningens särskilda rekommendationer. 
ST-tjänsten läggs upp i samråd med ST-chef, studierektor och handledare. Placeringar sker inom de olika sektionerna på enheten liksom vid behov inom de olika specialiteter som krävs för att uppnå målbeskrivningen för specialistkompetens inom endokrinologi och diabetologi. 
Tjänstgöringen kommer i huvudsak att vara förlagd till Solna men kommer också att ske i Huddinge till del. 
Vi förväntar oss att du tar aktiv del i forskningsarbetet inom enheten som doktorand eller post-doc. Utbildning av studenter på läkarprogrammet utgör en naturlig del av vardagen vid enheten. Jourarbete kan komma att ingå.
 
Vi söker
Vi söker dig som :

  • är legitimerad läkare
  • gillar att arbeta i team
  • har god samarbetsförmåga med olika personalkategorier
  • har en positiv inställning till universitetssjukvårdens särskilda utmaningar

 
Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad läkare med genuint intresse för endokrinologi. 
Meriterande: Specialistläkare i internmedicin eller invärtesmedicinsk specialitet. Erfarenheter inom endokrinologi och diabetologi; disputation eller forskningsmeriter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

ST-läkare till Endokrinologi

Karolinska Universitetssjukhuset