medrek.se

ST-läkare till Funktion Akut, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-31

Ansök nu

ST-läkare till Funktion Akut, Solna

Funktion Akut har sjukhusövergripande ansvar för akutsjukvården på Karolinska Universitetssjukhuset med verksamheter i både Solna och i Huddinge. Vårt fokus ligger på diagnostisering, behandling och stabilisering av akut insjuknade eller akut försämrade patienter.  
 
Vi arbetar aktivt och strukturerat mot att nå linjelösa akutmottagningar inom något år, baserat på akutsjukvårdsspecialister inom medicin och omvårdnad, genom nära samarbete med andra specialiteter för att ge patienterna på akutmottagningarna bästa möjliga vård. 
 
Förutom akutmottagningar har vi akutvårdsavdelningar och intermediärvårdsavdelningar för att kunna möta olika behov av vårdnivå och behandlingsintensitet. Multidisciplinärt teamarbete präglar våra arbetssätt och konstruktivt nytänkande är vårt signum för att skapa en attraktiv arbetsplats för alla som utmanas av att arbeta med akuta och ofta oklara sjukdomstillstånd. Inspirerade av Magnetmodellen erbjuder vi karriärvägar inom sjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning. 
 
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig specialisttjänstgöring i akutsjukvård alternativt internmedicin i en dynamisk miljö och kultur som präglas av lärande och utbyte av kunskaper och erfarenheter. ST tjänstgöringen planeras för att uppnå kraven för akutsjukvård som basspecialitet. Den 1 maj öppnades Intensivakuten och Funktion Akut Solna fortsätter övergången till den nya högspecialiserade uppdraget. 
 
Om tjänsten 
Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Akut har successivt genomfört uppbyggnad av en akutklinik med egna specialistkompetenta akutläkare. Därutöver finns egna ST-läkare och underläkare som bemannar jourlinjer inom akutflödet. ST läkare på Funktionsområde Akut Solna genomför sin huvudplacering inom olika delar av Funktion Akut med störst vikt på akutmottagningstjänstgöring och även tjänstgöring inom akutvårdsavdelningar (AVA och IMA). Klinisk handledning av specialistkompetentkollega är tillgänglig på plats dygnet runt. Som ST läkare du även involverad i handledning av läkarstudenter och undervisning inom funktionsområde akut Solna 
 
Vi söker 
Vi söker dig som är legitimerad läkare och har minst 1 års erfarenhet av akutsjukvård på akutmottagning. Du har ett stort intresse att vara med och driva utveckling och förankringen av nya specialiteten akutsjukvård samt förmåga för att arbeta inom dygnet runt akutverksamhet är en självklar förutsättning för tjänsten. Du är noggrann, har förmåga att agera stabilt även under press, har förmåga att arbeta strukturerat. 
 
Kvalifikationer 
Krav: legitimerad läkare. Minst 1 års erfarenhet av arbete på akutmottagning.
Meriterande: Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. 
 
Varmt välkommen att söka!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Özlem Erer 
Tf ST läkarchef
contacticon phone 073-620 45 68

Fackliga representanter
Läkarföreningen Mikael Nilsson, mikael.nilsson@sll.se

Dela detta jobb

ST-läkare till Funktion Akut, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset