medrek.se

ST-läkare till Funktionsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-25

Ansök nu

ST-läkare till Funktionsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Vi erbjuder  

En möjlighet för dig att få en specialistutbildning inom Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin samt en möjlighet att verka inom Karolinska Universitetssjukhusets nya verksamhetsmodell som bygger på tematisk vård. Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är ett funktionsområde inom funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet.  

Vi ansvarar för blodgivning, blodkomponentframställning och distribution av blodprodukter i större delen av Stockholm. Inom verksamheten finns också en avdelning patientbehandlingar inkluderande stamcellsskörd och stamcellshantering. Vi utför utredningar vid immunbristsjukdomar, allergier och autoimmuna sjukdomar. Vi gör också utredningar och uppföljningar i samband med transplantationer.  

En omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet är knuten till laboratoriet. Verksamheten är ackrediterad enligt JACIE, EFI och Swedac. Vårt ständiga förbättringsarbete syftar till att höja kvalitén på våra analyser och behandlingar och effektivisera verksamheten. Utöver våra rutinanalyser utförs många interna och externa projekt från forskning och industri.  

Inom vårt laboratorium arbetar 350 personer. Funktionsområdet är indelad i tre funktionsenheter: Bloddonation, Hemoterapi och Klinisk Immunologi samt samt en laboratorieenhet: Transfusionsmedicin. Verksamhet bedrivs på Karolinska i Huddinge och Solna, men vi har också en omfattande extern verksamhet.  

Om tjänsten  

I arbetsuppgifterna ingår bedömning av patienter före, under och efter aferesbehandlingar, immunologiska och blodgruppsserologiska utredningar samt medicinska bedömningar vid framställning av blod- och stamcellsprodukter. Du får genomgå klinikens introduktionsprogram och kommer att ha en handledare under hela ST-perioden. Under din tjänstgöring kommer du att vara placerad både i Huddinge och i Solna. Jourtjänstgöring ingår. Du är underställd verksamhetschef.  

Vi söker  

Vi söker dig som har ett intresse för laboratoriemedicin och forskning och som vill vara med och delta i vår verksamhet i ett skede av stark utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och flexibilitet, eftersom du kommer att arbeta tillsammans med flera olika grupper och personalkategorier. Initiativrikedom och förmåga till självständigt arbete värderas högt.  

Kvalifikationer  

Krav: Läkarlegitimation.  

Meriterande: Erfarenhet inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Maria Matl 
Funktionsområdeschef
 08-517 75 937

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Lyda Osorio Fernandez tel 073-7463869, lyda.osorio-fernandez@sll.se

 

Dela detta jobb

ST-läkare till Funktionsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset