medrek.se

ST-läkare till Funktionsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Regioner
Utgår

2021-01-20

Ansök nu

ST-läkare till Funktionsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Vi erbjuder
En möjlighet för dig att få en specialistutbildning inom Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin.

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är en medicinsk enhet ionm funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet. Vi ansvarar för blodgivning, blodkomponentframställning och distribution av blodprodukter i större delen av Stockholm.

Inom verksamheten finns också en avdelning patientbehandlingar inkluderande stamcellsskörd och stamcellshantering.

Vi utför utredningar vid immunbristsjukdomar, allergier och autoimmuna sjukdomar. Vi gör också utredningar och uppföljningar i samband med transplantationer.

En omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet är knuten till laboratoriet. Verksamheten är ackrediterad enligt JACIE, EFI och Swedac.

Vårt ständiga förbättringsarbete syftar till att höja kvalitén på våra analyser och behandlingar och effektivisera verksamheten.

Utöver våra rutinanalyser utförs många interna och externa projekt från forskning och industri.

Inom vårt laboratorium arbetar 360 personer. Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är indelad i tre sektioner: Bloddonation, Hemoterapi, Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin.

Verksamhet bedrivs på Karolinska i Huddinge och Solna, men vi har också en omfattande extern verksamhet.

Om tjänsten 
I arbetsuppgifterna ingår bedömning av patienter före, under och efter aferesbehandlingar, immunologiska och blodgruppsserologiska utredningar samt medicinska bedömningar vid framställning av blod- och stamcellsprodukter.

Du får genomgå klinikens introduktionsprogram och kommer att ha en handledare under hela ST-perioden. Du är underställd sektionschefen för Hemoterapi.

Under din tjänstgöring kommer du att vara placerad både i Huddinge och i Solna. Jourtjänstgöring ingår.

Vi söker
Vi söker dig som har ett intresse för laboratoriemedicin och forskning och som vill vara med och delta i vår verksamhet i ett skede av stark utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och flexibilitet, eftersom du kommer att arbeta tillsammans med flera olika grupper och personalkategorier.

Förmåga till självständigt arbete, noggrannhet och initiativförmåga värderas högt.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare

Meriterande: Erfarenhet inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin samt erfarenhet av forskning.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.

Vi är cirka 2 300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 50 provtagningsenheter i öppenvården. Vi har dessutom ett antal fasta och mobila tappställen för blodgivare. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Dela detta jobb

ST-läkare till Funktionsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset