medrek.se

logga

ST-läkare till Fysiologkliniken

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-10

Ansök nu

ST-läkare till Fysiologkliniken

Är du nyfiken på att jobba på en av Sveriges bredaste Fysiologkliniker med spetskompetens inom flera metoder? Vårt uppdrag växer och vi med det, varför vi nu söker ytterligare en ST-läkare- vill du bli en i vårt gäng?

Vårt anställningserbjudande

Du kommer att arbeta på ett akutsjukhus där verksamheten är utvecklingsinriktad och kännetecknas av kvalitet, nytänkande och mycket välfungerande processarbete.

Hos oss får du en bred specialistutbildning då vår verksamhet innefattar fysiologisk diagnostik såsom ekokardiografi/stressekokardiografi/transesofageal ekokardiografi, MR hjärta, DT kranskärl, kardiopulmonellt arbetsprov, traditionella arbetsprov, kärldiagnostik inklusive dialysaccesser och njurdoppler, lungfunktionsundersökningar, långtids-EKG, nuklearmedicinsk diagnostik i form av hjärtscintigrafi-, njurscintigrafi- och DPD-scintigrafi och urodynamik. Inom ramarna för verksamheten sker också diagnostik inom neurofysiologi.

Vidare erbjuder vi i nära samarbete med hjärtkliniken en stimulerande utbildnings- och utvecklingsmiljö med goda möjligheter till klinisk och patientnära forskning. På Fysiologkliniken har vi för närvarande en anställd docent, tre disputerade specialistläkare och två doktorander. I vårt uppdrag ingår även utbildning av blivande biomedicinska analytiker och läkare. Arbetet på kliniken kännetecknas av teamarbete där många av våra biomedicinska analytiker har fått möjlighet att vidareutbildas till svarsskrivande inom flera metoder.

Din ST-utbildning kommer att utformas i samråd med din handledare. Du erbjuds hos oss 4h schemalagd utbildningstid/vecka, inklusive regionsgemensamma föreläsningar fyra gånger per termin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare.

Personliga egenskaper

Som person är du en målinriktad, positiv och prestigelös ”lagspelare”. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet av klinisk fysiologisk diagnostik är meriterande.

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

logga
ST-läkare till Fysiologkliniken

Danderyds Sjukhus AB