medrek.se

ST-läkare till Klinisk kemi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-28

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk kemi

Vi erbjuder  

Specialiseringstjänstgöring (ST) i klinisk kemi vid funktionsområdet Klinisk kemi och KUL24Sju inom funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet. Klinisk kemi och KUL24Sju omfattar laboratorier vid Karolinska universitetssjukhuset Solna och Huddinge samt vid Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, Södertälje sjukhus och Norrtälje sjukhus.  

Läkare, kemister och ingenjörer arbetar tillsammans i funktionsenheter och är fördelade i 3 olika funktionsenheter där varje funktionsenhet ansvarar för sin del av analysutbudet över hela klinikens utbredning. ST-läkarna roterar mellan funktionsenheterna under sin ST för att tillägna sig hela ämnesområdet. Vid kliniken arbetar idag 8 ST-läkare och 10 specialistläkare.  

ST-läkarna har sin basplacering vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge eller Solna. Arbetet bedrivs ofta i samarbete med FoUU-verksamheten inom berörda institutioner vid Karolinska Institutet.   

Om tjänsten  

Klinisk kemi och KUL24Sju tillhandahåller ett brett analysutbud, till stora delar tillgängligt dygnet runt, för stora delar av sluten- och öppenvård inom Stockholms läns landsting.

Som ST-läkare hos oss tillägnar du dig de kompetenser som krävs för att bli specialistläkare och tar med tiden allt större del av det medicinska ansvaret för de olika analysmetoderna. I uppdraget ingår att tillhandahålla kunskapsstöd om analysernas diagnostiska prestanda och användning, att utveckla och driftsätta nya analysmetoder i samråd med tekniskt metodansvarig sjukhuskemist samt att ge medicinska utlåtanden/bedömningar för enskilda analyser eller analyspaket.

Arbetet består av dels löpande schemalagda arbetsuppgifter och dels av arbete i olika parallella projekt över längre tid vilket ställer stora krav på att självständigt kunna planera sitt arbete. Samtidigt krävs en förmåga att snabbt kunna hantera akut uppkomna frågeställningar eller problem.

Undervisning av studenter och internt inom kliniken ingår i tjänsten, undervisningen sker i form av såväl seminarier som föreläsningar. Basplaceringen för denna ST är vid laboratoriet i Huddinge.  

Vi söker  

Dig som är legitimerad läkare och har ett stort intresse för biokemi, medicinsk diagnostik, forskning och utbildning. Du måste kunna arbeta självständigt och i grupp i flera olika konstellationer, god samarbetsförmåga är utomordentligt viktigt. Du måste kunna arbeta mot långsiktiga mål och samtidigt vara flexibel för att lösa akuta problem. Du ska kunna vara en god ambassadör för Karolinska Universitetssjukhuset och dess värderingar: ansvar, medmänsklighet och helhetssyn.  

Kvalifikationer  

KRAV: Legitimerad läkare. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. God stilistisk förmåga samt datorvana. God samarbetsförmåga. Grundläggande kunskaper inom statistik.  

MERITERANDE: Dokumenterad undervisningsaktivitet och/eller laborativ forskningsaktivitet är meriterande. Erfarenhet av arbete vid ackrediterat sjukhuslaboratorium är meriterande.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.   

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Niklas Bark 

Funktionsenhetschef
 08-517 735 23
 0708-826796

Fackliga representanter

Läkarförbundet, Finn Thormark Fröst, 0725-823367, finn.thormark-frost@sll.se

Dela detta jobb

ST-läkare till Klinisk kemi

Karolinska Universitetssjukhuset