medrek.se

ST-läkare till Klinisk kemi

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-29

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk kemi

Specialiseringstjänstgöring (ST) i klinisk kemi vid Funktionsområdet Klinisk kemi och KUL24Sju inom Funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet. Klinisk kemi och KUL24Sju omfattar laboratorier vid Karolinska universitetssjukhuset Solna och Huddinge samt vid Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, Södertälje sjukhus och Norrtälje sjukhus. Vår ST-utbildning SPUR-granskades hösten 2019.

Läkare, kemister och ingenjörer arbetar tillsammans i funktionsenheter och är fördelade i tre olika funktionsenheter där varje funktionsenhet ansvarar för sin del av analysutbudet över hela klinikens utbredning. ST-läkarna roterar mellan funktionsenheterna under sin ST för att tillägna sig hela ämnesområdet. Vid kliniken arbetar idag 5 ST-läkare och 14 specialistläkare.

ST-läkarna har sin basplacering vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge eller Solna. Arbetet bedrivs ibland i samarbete med FoUU-verksamheten inom berörda institutioner vid Karolinska Institutet.

Om tjänsten
Klinisk kemi och KUL24Sju tillhandahåller ett brett analysutbud, till stora delar tillgängligt dygnet runt, för stora delar av sluten- och öppenvård inom Region Stockholm. Som ST-läkare hos oss tillägnar du dig de kompetenser som krävs för att bli specialistläkare och tar med tiden allt större del av det medicinska ansvaret för de olika analysmetoderna. I uppdraget ingår att tillhandahålla kunskapsstöd om analysernas diagnostiska prestanda och användning, att utveckla och driftsätta nya analysmetoder i samråd med tekniskt metodansvarig sjukhuskemist samt att ge medicinska utlåtanden/bedömningar för enskilda analyser eller analyspaket. Arbetet består av dels löpande schemalagda arbetsuppgifter och dels av arbete i olika parallella projekt över längre tid vilket ställer stora krav på att självständigt kunna planera sitt arbete. Samtidigt krävs en förmåga att snabbt kunna hantera akut uppkomna frågeställningar eller problem. Undervisning av studenter och internt inom kliniken ingår i tjänsten, undervisningen sker i form av såväl seminarier som föreläsningar. Basplaceringen för denna ST är vid laboratoriet i Huddinge.

Vi söker
Dig som har ett stort intresse för biokemi, medicinsk diagnostik, forskning och utbildning. Du måste kunna arbeta självständigt och i grupp i flera olika konstellationer, god samarbetsförmåga är utomordentligt viktigt. Du måste även kunna arbeta mot långsiktiga mål och samtidigt vara flexibel för att lösa akuta problem. Du ska kunna vara en god ambassadör för Karolinska Universitetssjukhuset och dess värderingar: ansvar, medmänsklighet och helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. God stilistisk förmåga och datorvana, erfarenhet av Excel eller R. Grundläggande kunskaper inom statistik.

Meriterande: Dokumenterad undervisningsaktivitet och/eller laborativ forskningsaktivitet är meriterande. Erfarenhet av arbete vid ackrediterat sjukhuslaboratorium är meriterande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

ST-läkare till Klinisk kemi

Karolinska Universitetssjukhuset